UN NOU DRUM, MULT MAI RAPID, PENTRU ROMÂNII CARE MERG ÎN VACANȚĂ ÎN THASSOS SAU HALKIDIKI

A apărut pe hartă un nou drum, mult mai rapid, pentru românii care merg în vacanță în Thassos sau Halkidiki. Grecii s-au apucat deja de treabă.

Bulgaria va fi legată de Egnatia Odos, autostrada care străbate nordul Greciei, de la Alexandropoulis până la Salonic și mai departe, de o nouă axă rutieră rapidă.

Un nou drum, mult mai rapid, pentru românii care merg în vacanță în Thassos sau Halkidiki

Cel mai scurt și mai rapid drum din România spre Thassos și, chiar, către unele zone din Halkidiki este, la ora actuală, prin Makaza: Giurgiu – Veliko Târnovo – Stara Zagora – Haskovo – Makaza – Xanthi.

Pe hartă a apărut însă un nou drum, mult mai rapid, care ar putea reduce, de exemplu, timpul petrecut la volan de la București la Keramoti (feribotul către Thassos) cu peste o oră.

Presa elenă informează că ministrul grec al Infrastructurii și Transporturilor, Christos Staikouras, a anunțat startul lucrărilor la o noua axă rutieră Grecia – Bulgaria prin Xanthi. Noul punct de frontieră va fi la Dimario – Rudozem.

Noul drum de la Xanthi până la granița greco-bulgară are o lungime totală de 50 km. Iar odată cu construcția sa, Smolyan și Rudozem din Bulgaria vor fi conectate cu axa drumului către Xanthi, prin drumul existent și prin prelungire cu autostrada străzii Egnatia Odos.

Construcția axei se realizează pe tronsoane în perioada financiară curentă, cu cofinanțare de către Grecia și Uniunea Europeană, în funcție de disponibilitatea resurselor, a explicat Staikouras.

De asemenea, ministrul grec a precizat că s-au asigurat finanțări pentru două tronsoane ale noii axe rutiere, tronsonul Dimario – Synora , în lungime de 8 km , care va fi finalizat până la sfârșitul anului 2024, în timp ce tronsonul Melivoia – Dimario, în lungime de 10,5 km, este în curs de a fi atribuit.

În ceea ce privește modernizarea părților rămase ale axei, este planificată să se facă în perioada financiară 2021-2027.

SURSA:https://newsweek.ro/actualitate/un-nou-drum-mult-mai-rapid-pentru-romanii-care-merg-in-vacanta-in-thassos-sau-halkidiki

Lasă un răspuns