UN FENOMEN DE SUSȚINERE PENTRU DONALD TRUMP A LUAT AMPLOARE VINERI: STEAGURI AMERICANE ARBORATE CU SUSUL ÎN JOS

Steaguri americane arborate cu susul în jos au apărut vineri în fața caselor și pe rețelele de socializare în sprijinul lui Donald Trump, după ce un juriu din New York a dat un verdict istoric de vinovăție împotriva fostului președinte republican, scrie Rador Radio România.

Reprezentanta republicană Marjorie Taylor Greene și cântărețul de muzică country Jason Aldean s-au numărat printre americanii proeminenți care au afișat steagul inversat, un simbol al suferinței sau al protestului în Statele Unite de peste 200 de ani.

Simbolul, popular printre unii susținători înfocați ai lui Donald Trump de la înfrângerea sa în alegerile din 2020, a explodat pe conturile de socializare pro-Trump după ce acesta a fost condamnat joi pentru falsificarea de documente pentru a acoperi o plată de bani pentru cumpărarea tăcerii unei vedete porno, pentru a influența ilegal alegerile din 2016.

La câteva minute după pronunțarea verdictului, , o susţinătoare fidelă a lui Donald Trump, a postat un steag american inversat pe contul său X. Până vineri după-amiază, peste 8 milioane de persoane îl vizualizaseră.

Jason Aldean a postat un steag inversat pe contul său de Instagram, spunând: „Vremuri înfricoșătoare în țara noastră în acest moment, omule!”. El a adăugat: „Dacă a existat vreodată un moment pentru a vorbi, ACUM e! Nu faceți nicio greșeală. Suntem în pericol”. Don Tapia, fost ambasador al lui Donald Trump în Jamaica și donator republican, a arborat un steag inversat în fața casei sale din Arizona. El a spus că a primit telefoane de susținere și că automobiliștii au claxonat în timp ce treceau pe lângă el. „Voi reveni duminică la poziţia obişnuită”, a declarat el pentru Reuters

SURSA:https://www.stiripesurse.ro/un-fenomen-de-sustinere-pentru-donald-trump-a-luat-amploare-vineri-steaguri-americane-arborate-cu-susul-in-jos_3336763.html

Lasă un răspuns