Primăria Arad cumpără tramvaie noi din fonduri europene, cu 1,55 milioane de euro/bucata

Primăria Arad a lansat marţi, 18 decembrie, licitaţia pentru achiziţia a 10 tramvaie noi a căror valoare estimată este de 73,04 milioane de lei fără TVA, cu posibilitatea, ca în perioada de patru ani de derulare a contractului, autoritatea să poată achiziţiona încă 18 tramvaie noi. În acest caz, valoarea achiziţiei creşte la 202 milioane de lei (43 milioane de euro).

Achiziţia de tramvaie în Arad va fi finanţată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 4.1-Mobilitate Urbană Durabilă, conform cerinţelor caietului de sarcini.

Termenul limită până la care pot fi depuse ofertele este 7 februarie 2019, acestea urmând să fie evaluate până pe 7 august 2019.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ, componenta tehnică având o pondere de 20%, iar cea financiară de 80%.

Şi Primăria Timişoara a lansat în această toamnă licitaţia pentru a achiziţia a 16 tramvaie articulate noi, cu un buget de 2,5 milioane de euro/bucata. Procedura a fost însă anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă. Explicaţia ar fi „pretenţiile prea mari” ale oraşului de pe Bega, care voia tramvaie cu autonomie de peste 60 kilometri.

Alte mari trei oraşe din România au lansat licitaţii pentru cumpărarea de tramvaie, respectiv Cluj – Napoca (22 bucăţi), Oradea (10) şi Galaţi (18). În cadrul acestor proceduri, Astra Vagoane Călători a fost singurul ofertant.

Primăria Bucureşti a lansat la rândul său luna aceasta licitaţia pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea contractului fiind estimată la 845,68 milioane de lei (180 milioane euro), fără TVA. Astfel, preţul pe bucată este de circa 1,8 milioane de euro, fără TVA.

Sursa: economica

Lasă un răspuns