PRIM-MINISTRUL INDIAN EFECTUEAZĂ PRIMA SA VIZITĂ OFICIALĂ ÎN RUSIA DE LA ÎNCEPUTUL RĂZBOIULUI

Prim-ministrul indian Narendra Modi efectuează prima sa vizită oficială în Rusia de la începutul războiului ruso-ucrainean, 24 februarie 2022, încoace.

Premierul Modi, care s-a întâlnit ultima dată cu președintele rus Vladimir Putin la summitul liderilor Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) din Uzbekistan în 2021, se află în capitala rusă Moscova.

Prim-ministrul indian Narendra Modi s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin în capitala Moscova.

În cadrul conferinței de presă de la Kremlin, preşedintele Putin a subliniat că volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări a crescut cu 66% anul trecut.

Precizând că volumul schimburilor comerciale a crescut cu 20 % în primul trimestru al acestui an, liderul rus a declarat că „relațiile dintre cele două țări au caracteristicile unui parteneriat strategic privilegiat”.

Afirmând că țările cooperează îndeaproape în cadrul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Republica Africa de Sud), în cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai și al Organizației Națiunilor Unite, Putin și-a exprimat „recunoașterea pentru atenția acordată celor mai critice probleme, în special pentru eforturile Indiei de a găsi modalități de soluționare a crizei ucrainene în primul rând prin mijloace pașnice”.

În discursul său, Modi a subliniat că lumea se luptă cu diverse probleme în ultimii 5 ani, adăugând că „rachetele și proiectilele nu vor ajuta la rezolvarea problemelor și că dialogul pașnic este necesar”.

Explicând că el și Putin au ajuns la un consens privind obținerea păcii cât mai curând posibil, Modi a spus că „sunt pregătiți să ofere tot felul de asistență în această privință”.

Premierul Modi, care a fost învestit pentru al treilea mandat în iunie, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să revizuiască toate aspectele relațiilor bilaterale cu Putin și să discute diverse probleme globale.
În cadrul întâlnirii Modi-Putin, care va avea loc în marja summitului liderilor NATO din Statele Unite ale Americii (SUA), în care se vor pune în evidență problemele de securitate din Ucraina și din regiunea Indo-Pacific, se așteaptă ca părțile să discute aspecte precum comerțul, securitatea, problemele regionale și globale.
În timp ce SUA a reacționat la vizita lui Narendra Modi în Rusia, se estimează că India și Rusia își vor aprofunda relațiile bilaterale.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/07/09/prim-ministrul-indian-efectueaza-prima-sa-vizita-oficiala-in-rusia-de-la-inceputul-razboiului-2161034?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1C-bnl8ICXLpxd6igVfbIiFguI_vYCgAwm4obBc8YMZ4R5p8Q9R96KZ2I_aem_g3S3f_h15bK6TNJ5kHViVA&sfnsn=mo

Lasă un răspuns