PRESA INTERNAȚIONALĂ DESPRE DESCHIDEREA PRIMEI BISERICI ÎN ISTORIA REPUBLICII TÜRKIYE

Ieri, în cartierul Yeșilköy, a avut loc inaugurarea Bisericii Ortodoxe Siriace Sfântul Efrem.

Deschiderea primei biserici construite ȋn istroria Republicii Türkiye la Istanbul a fost tratată pe larg în presa mondială.

Ieri, în cartierul Yeșilköy, a avut loc inaugurarea Bisericii Ortodoxe Siriace Sfântul Efrem.

Cea mai mare agenție de știri din Germania, DPA, a comunicat vestea cu titlul „Deschiderea primei biserici  de la înființarea Republicii în Türkiye”. S-a notat că Sait Susin, președintele Fundației Asiriene din Istanbul, i-a mulțumit președintelui Recep Tayyip Erdoğan în discursul său de la ceremonia de inaugurare a bisericii.

Postul de radio german Deutschlandradio a preluat știrea pe site-ul său și a întitulat-o „Erdoğan deschide prima biserică oficială din istoria Republicii”.

Agenția franceză de știri AFP a mediatizat evenimentul sub titlul „Erdoğan deschide o biserică la Istanbul, o premieră în istoria de 100 de ani a Republicii”. „Suntem fericiți că evreii, creștinii, toate comunitățile din țara noastră trăiesc împreună”, a declarat președintele Erdoğan în discursul său de deschidere.

Postul de televiziune de stat din Grecia, ERT, a transmis pe site-ul său deschiderea Bisericii Ortodoxe Siriace Sfântul Efrem. S-a subliniat că deschiderea bisericii Sf. Efrem marchează un moment important din punct de vedere cultural și politic pentru Türkiye.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/09/presa-internationala-despre-deschiderea-primei-biserici-in-istoria-republicii-turkiye-2048384?fbclid=IwAR3-MkRtZnrqZIPNNrLJ959NDFe3XgPonwx-ZD3BPmXMxIhHjEN463vVh-k

Lasă un răspuns