APELUL PREȘEDINTELUI RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ

Îndemnul președintelui Recep Tayyip Erdoğan de a pune capăt conflictului israeliano-palestinian a avut o largă mediatizare la nivel internațional.

În discursul său de ieri cu privire la conflictul dintre Israel și Palestina, președintele Erdoğan a declarat că „Türkiye va fi pregătită să facă tot ce-i stă în putință pentru a opri conflictul cât mai curând posibil și pentru a reduce tensiunea, care a escaladat odată cu evenimentele recente”.

Subliniind că problema palestiniană ar trebui rezolvată în conformitate cu dreptul internațional, Erdoğan s-a exprimat astfel:

„A pune paie pe foc nu va ajuta pe nimeni, în special pe civilii din ambele părți”.

Apelul lui Erdoğan a fost reflectat pe scară largă în presa mondială.

Cotidianul Sunday Times din Marea Britanie a anunțat apelul lui Erdoğan cu titlul „Türkiye sugerează o dezescaladare a tensiunilor”. Potrivit știrii, președintele Erdoğan a făcut apel la Israel și la Hamas să „sprijine pacea”, fiind subliniat că i-a îndemnat să nu dăuneze civililor.

„Türkiye, unul dintre puținele state cu influență atât în Israel, cât și în lumea musulmană, s-a oferit să ajute la dezamorsarea conflictului”, se arată în articol.

Ziarul Frankfurter Allgemeine a reliefat declarația lui Erdoğan: „Facem apel la toate părțile să acționeze cu reținere și să evite pașii impulsivi, care vor duce la escaladarea tensiunilor.”

Canalul german NTV a publicat, de asemenea, declarația președintelui pe site-ul său, cu titlul „Erdoğan a anunțat condițiile pentru pace în Orientul Mijlociu”.

Agenția de știri Athens News Agency din Grecia a folosit, de asemenea, titlul „Erdoğan îndeamnă Israelul și Hamas să „sprijine pacea””.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/09/apelul-presedintelui-recep-tayyip-erdogan-in-presa-internationala-2048392?fbclid=IwAR0ki7cssDk_K-UosVP-bzW3E3DwOlcGp3pqJrcZa-4apEsuPX0HdCpEnpo

Lasă un răspuns