O NOUĂ STAȚIUNE VA FI CONSTRUITĂ ÎN ROMÂNIA. INVESTIȚIA SE RIDICĂ LA APROAPE 80 DE MILIOANE DE EURO

România va avea în curând o stațiune de interes național în zona Padina-Peștera. Investiția, care se ridică la aproape 80 de milioane de euro, promite să transforme această locație într-un nou punct de atracție pentru turiști.

Stațiunea va avea două pârtii de schi și o bază de agrement

România își va adăuga o nouă stațiune turistică pe harta sa, în zona Padina-Peștera. Această investiție semnificativă, în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, are ca scop dezvoltarea unei stațiuni moderne care va include două pârtii de schi și o bază de agrement.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că proiectul va fi finanțat din fonduri europene și va fi declarat proiect strategic de către Comisia Europeană, potrivit click.ro. 

„Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România, declarată prin Hotărâre de Guvern. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro.

Este o investiție a Consiliului Județean din bani europeni. Va fi un proiect finanțat direct la Comisia Europeană și va fi declarat proiect strategic“, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Când va fi gata proiectul

Estimările sugerează că proiectul va fi finalizat în doi ani, incluzând două pârtii de schi, o bază de agrement și toată infrastructura necesară, precum apă, canalizare și gaze. Zona Padina-Peștera, declarată stațiune turistică de interes național în 2020, este recunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și traseele montane variate.

Zona este cunoscută de către iubitorii de drumeții și aventură pentru numeroasele trasee montane, dar și obiective turistice interesante, precum Peștera Ialomiței sau Lacul Scropoasa. Traseele montaneconduc până la Vârful Omu, cel mai înalt punct din Munții Bucegi, și Cheile Tătarului.

„Suntem la doi pași de București, iar acum, de când avem și drumul modernizat, în două ore și jumătate te poți afla aici. Vorbim despre o stațiune turistică de interes național și despre un proiect, aflat în derulare, al Consiliului Județean Dâmbovița, prin care se dorește să se facă o stațiune ultramodernă. Pornim de la o realitate, faptul că suntem în centrul geografic al Munților Bucegi, la 1600 de metri altitudine”, a declarat proprietarul unui hotel din zonă.

SURSA:https://www.b1tv.ro/stiri-locale/o-noua-statiune-va-fi-construita-in-romania-investitia-se-ridica-la-aproape-80-de-milioane-de-euro-1466092.html

Lasă un răspuns