ROMÂNII POT CĂLĂTORI ÎN TURCIA DOAR CU BULETINUL ÎNCEPÂND DIN IUNIE 2024. CARE SUNT CONDIȚIILE

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul, conform unui decret semnat de Recep Tayyip Erdogan. Măsura va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie 2024.

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei. Potrivit decretului, românii posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și de tranzit în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, scrie Digi24.

Decretul specifică faptul că:

Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională.”

Măsura va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie, după ce vor fi finalizate toate modificările tehnice necesare pentru implementarea noii reguli, potrivit Digi24.

Decretul a fost semnat în timpul vizitei oficiale a premierului român Marcel Ciolacu în Turcia, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan. Marcel Ciolacu a fost primit luni pe Aeroportul Internațional Esenboga din Ankara de reprezentanți ai autorităților turce. Printre oficialii prezenți s-au numărat ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalității Ankarei, Faruk Koyluoglu.

Turcia este una dintre destinațiile turistice preferate de români, iar eliminarea necesității de a obține o viză facilitează și încurajează călătoriile. Această măsură vine în sprijinul românilor care doresc să viziteze Turcia pentru turism sau tranzit, simplificând procedurile de călătorie și reducând costurile și timpul necesar pentru obținerea vizelor.

Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Turcia la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan, fiind însoțit de o delegație de miniștri. Premierul român a fost primit la Aeroportul Internațional Esenboga de către ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalității Ankarei, Faruk Koyluoglu.

Noua măsură adoptată de Turcia, care permite cetățenilor români să călătorească doar cu buletinul, reprezintă un pas important în facilitarea mobilității între cele două țări și consolidarea relațiilor bilaterale. Este de așteptat ca această schimbare să aibă un impact pozitiv asupra turismului și să încurajeze mai mulți români să aleagă Turcia ca destinație de vacanță.

 

SURSA:https://www.normedia.ro/2024/05/22/romanii-calatori-turcia-buletin-240/

Lasă un răspuns