Cum arata competitia dintre zonele Expozitiei, Floreasca-Barbu Vacarescu si Vestul Capitalei la livrarile de spatii de birouri programate pentru 2019

Stocul modern de spatii de birouri se situa la aproximativ 2,89 milioane de metri patrati la finele lunii octombrie 2018 in Capitala, care se imparte in cateva zone de afaceri, unde sunt concentrate toate marile proiecte de cladiri de profil. Cele mai importante sunt Pipera si Calea Floreasca – Barbu Vacarescu, urmate de zona centrala (inclusiv CBD) si zona de vest. Zonele de est si de sud au o pondere redusa, la nivelul stocului modern de spatii de birouri, iar o tendinta importanta este si crearea de noi poluri de spatii de birouri, precum cel din zona Expozitiei.

In continuare, zona Barbu Vacarescu – Calea Floreasca va ramane una efervescenta si in 2019, din punct de vedere al livrarilor, potrivit companiei de consultanta imobiliara Activ Property Services, in contextul in care alte trei cladiri noi de spatii de birouri se afla in constructie aici: Equilibrium 1 (Skanska), Oregon Park – cladirea 3 (Portland Trust) si Zone 313 (GD Total Service). In Pipera, anul urmator va fi gata a treia cladire de spatii de birouri din cadrul Globalworth Campus, situata pe Dimitrie Pompeiu.

O alta importanta unde va exista un val de livrari de spatii de birouri este Vestul Capitalei. Aici vor fi gata Renault Bucharest Connected (Globalworth), Business Garden Bucharest (Vastint), Anchor Metropol (Anchor Grup), The Light (River Development), The Bridge – Building B (Forte Partners) si Sema Park V (River Development). Si Expozitiei se va contura drept o zona importanta de spatii de birouri odata cu 2019, an in care vor fi livrate primele cladiri de profil.

Capatul bulevardului Expozitiei, catre strada Clabucet, in apropierea statiei de metrou 1 Mai, va fi punctul central al acestei dezvoltari imobiliare, care va aduce pe piata de birouri de calitate aproape 100.000 mp, in perioada 2019-2020. Si dezvoltarea nu se va opri aici, va continua si in viitor, existand in plan proiecte care depasesc o suprafata cumulata de 150.000 mp. Primele cladiri de spatii de birouri de clasa A care se vor livra aici in 2019 vor fi cele trei din proiectul Expo Business Park (Portland Trust), potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara Esop.

Asadar, dintre cele 15 proiecte de cladiri de spatii de birouri cu termene de finalizare anuntate pentru 2019, cele mai importante vor fi (potrivit datelor CBRE):

ProiectDezvoltatorZonaSuprafata inchiriabila (mp)
Renault Bucharest ConnectedGlobalworthVest47.500
Business Garden BucharestVastintVest43.000
Expo Business ParkPortland TrustExpozitiei38.400
Anchor MetropolAnchor GrupVest37.426
Globalworth Campus – Building CGlobalworthPipera32.000
Oregon Park – Building CPortland TrustFloreasca – B. Vacarescu24.080
The LightRiver DevelopmentVest21.000
Equilibrium – ASkanskaFloreasca – B. Vacarescu20.800
The Bridge – Building BForte PartnersVest20.191
Timpuri Noi Square – Building CVastintSud20.063
Sema Park VRiver DevelopmentVest15.700

sursa: .wall-street.ro

Lasă un răspuns