Atenție! Toți românii care stau la bloc riscă amenzi usturătoare dacă fac asta! Deputații au decis

Toți cei care stau la bloc riscă amenzi grele. Deputații au adoptat miercuri un proiect legislativ cu urmări importante. Au crescut amenzile contravenționale și poți ajunge să faci chiar muncă în folosul comunității.

Dacă îți deranjezi constant vecinii, ar trebui să știi că tulburarea liniștii publice în intervalele legale de liniște e amendată cu sume între 500 și 1.500 de lei. Însă dacă polițistul se întoarce și constată repetarea faptei în decurs de 24 de ore, te așteaptă o nouă amendă, de această dată cu suma cuprinsă între 2.000 și 3.000 lei.

În schimb, dacă ești genul care organizează petreceri la el acasă, riscul e și mai mare. Amenda pentru prima constatare a crescut și se va încadra între 2.000 și 3.000 de lei. Dar dacă polițistul se întoarce pentru aceeași faptă în decurs de 24 de ore, va putea da o amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei.

În motivarea proiectului de lege s-a precizat că românii acuză adesea faptul că amenzile existente acum în lege sunt ignorate de vecinii gălăgioși și de petrecăreți. Prin urmare, ar fi  necesară aplicarea unor amenzi repetate și mai mari decât cele inițiale, care să descurajeze contravenienții. E important de reținut însă că și aceste amenzi vor putea fi plătite la jumătate, în 15 zile.

 

Sursa:capital.ro

Lasă un răspuns