Vești bune pentru tineri! Ce trebuie să facă pentru a obține teren gratis

Vești bune pentru tinerii care vor să își construiască o casă, aceștia pot solicita și obține gratis teren. Totuși, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Potrivit unui nou proiect de lege tinerii  cu vârste cuprinse între 18 și 35 pot solicita și obține teren gratis dacă intenționează să îşi construiască o casă.

Terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el. De asemenea, terenul poate fi cumpărat apoi de la stat.

Doritorii trebuie să se încadreze în limita de vârsta, să aibă domiciliul în localitatea respectivă, și să nu deţină o altă casă sau un teren, iar primăria să dispună de teren.

„Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul”, se arată în legea terenurilor pentru tineri potrivit observator.tv.

În Bucureşti suprafaţa minimă este de 150 de metri pătraţi, maximul fiind de 300. În alte zone suprafeţe variaţă între 250 şi 400 de metri pătraţi, iar în unele comune chiar şi între 250 şi 1000 de metri pătraţi.

Dosarul care urmează să fie depus trebuie să conțină:

– copie a certificatului de naştere;

– copie a cărţii de identitate;

– declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu deţine/n-a deţinut în proprietate o locuinţă/un teren destinat construirii unei locuinţe;

– declaraţie similară, însă care se depune la data rezolvării cererii;

– dosarul este analizat în 15 zile de la depunere;

De asemenea, cei cărora li se aprobă dosarul trebuie să începă lucrările în termen de un an, în caz contrar, terenul se pierde.

 

Sursa:capital.ro

Lasă un răspuns