UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI REPUBLICA MOLDOVA AU ÎNCHEIAT UN ACORD DE COLABORARE ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII

Uniunea Europeană și Republica Moldova au semnat un acord de colaborare în domeniul securității. Se afirmă că documentul este o premieră pentru UE.

Declarația a fost făcută de Joseph Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, care a semnat acordul împreună cu prim-ministrul moldovean, Dorin Recean.

Borrell a declarat astfel: „Moldova este prima țară care semnează un acord de cooperare cu UE în domeniul apărării și securității. Această colaborare va spori forța țării, ne va permite să reacționăm împreună la amenințările comune la adresa securității, să luăm măsuri mai eficiente și să inițiem cooperarea în noi domenii”.

UE lucrează, de asemenea, la un acord de securitate cu statele sale membre, ca urmare a declarației G7 adoptate la Vilnius (capitala Lituaniei, în iulie).

Cotidianul german Welt am Sonntag a relatat că acordul ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul lunii iunie.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/05/22/uniunea-europeana-si-republica-moldova-au-incheiat-un-acord-de-colaborare-in-domeniul-securitatii-2142784?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0SBvW_jcY1qr0Hx-y4mMHcbnvl1becb9RsOwytn9RWSEbq0XTLW2Kzq4w_aem_AWsITGLgA_hWVY8DU7lOPRPmyvScoB2csIQsSkwRtqAEWNcCy3pwuzRd4_Dv0aLz_WpkVWBr4L0O89WafSP6a1Uk

Lasă un răspuns