UN START-UP PE ZI. Doi arhitecţi vând litere luminoase pentru festivaluri şi restaurante şi fac afaceri de peste un milion de lei

Adriana şi Petru Moldoveanu, de profesie arhitecţi, confecţionează litere pentru reclame care sunt amplasate la festivaluri de muzică şi în restaurante sau librării, un business pe care l-au fondat în 2015 şi care se numeşte Fabrica de Litere.

„Fiind arhitecţi, Fabrica de Litere a apărut ca răspuns la nevoia de a integra, în cadrul unei amenajări la care lucram, un corp de iluminat ce nu exista de cumpărat nicăieri. Având la dispoziţie, în familie, un atelier de prelucrare metal, l-am făcut chiar noi. Această literă luminoasă cu becuri a fost primul obiect realizat cu brandul Fabrica de Litere”, spune Petru Moldoveanu.

Businessul este operat prin compania Pontica Artexpo, care a înregistrat în 2017 afaceri de 1,5 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Prin aceeaşi firmă, cei doi arhitecţi mai derulează şi alte activităţi, astfel că cifra de afaceri nu reflectă doar Fabrica de Litere. Prin Fabrica de Litere, compania comercializează litere, cifre şi simboluri metalice cu sau fără becuri, cu bandă LED şi casete luminoase, realizate manual din metal.

 

sursa:zf.ro

Lasă un răspuns