UN ACORD PRIVIND FURNIZAREA DE GNL A FOST ÎNCHEIAT ÎNTRE AZERBAIDJAN ȘI PAKISTAN

Un acord-cadru în condiții flexibile a fost semnat la Lahore între „Pakistan LNG Limited” și compania energetică azeră SOCAR.

Pakistan și Azerbaidjan au semnat un acord privind furnizarea de gaz natural lichefiat (GNL) în „condiții flexibile”.

Potrivit postului Radio Pakistan, un acord-cadru în condiții flexibile a fost semnat la Lahore între „Pakistan LNG Limited” și compania energetică azeră SOCAR.

Premierul Shahbaz Sharif, care a participat la ceremonia de semnare, a declarat că acordul de un an, ar putea fi prelungit cu încă un an, adăugând că Azerbaidjanul va oferi o încărcătură de GNL în fiecare lună și că Pakistanul va decide dacă o acceptă sau nu.

Sharif l-a lăudat pe președintele azer Ilham Aliyev pentru rolul său în încheierea acestui acord.

El a notat că Pakistanul a aprobat zborurile companiei Azerbaidjan Airlines înspre Islamabad, Karachi și Lahore, adăugând că acesta este un pas important pentru dezvoltarea investițiilor și a turismului între cele două țări.

Ca urmare a creșterii globale a prețurilor la petrol, Pakistanul a demarat inițiative pentru a-și diversifica sursele de import de țiței.

Prima navă care a transportat 45 de mii de tone din cele 100 de mii de tone de țiței importate de Pakistan din Rusia a sosit la Karachi la 11 iunie.

La 15 iunie cabinetul pakistanez a aprobat un acord pentru achiziționarea de GNL din Azerbaidjan la un preț redus.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/07/25/un-acord-privind-furnizarea-de-gnl-a-fost-incheiat-intre-azerbaidjan-si-pakistan-2015838?fbclid=IwAR2LZQ9Q6Fe2-Jdz6W5flBVXYJh44Yj7YwbEeFr-NgG8PnLqGzr5gsZcvKY

Lasă un răspuns