UCRAINENII AU DESCHIS 58 DE FIRME ÎN JUDEȚUL BRAȘOV. CELE MAI MULT ACTIVEAZĂ ÎN DOMENIUL IT, ACTIVITĂȚI DE ÎNFRUMUSEȚARE SAU CONSTRUCȚII

Peste 775 de companii ucrainene au intrat pe piața din România de la invazia rusă din data de 24 februarie 2022 și până în prezent, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) la solicitarea Economedia. Din acestea, 746 sunt încă în funcțiune, 17 se află în procesul de dizolvare, 11 au temporar întreruptă activitatea, iar o companie este în insolvență.

Din 2023 și până în prezent, adică în al doilea an de război, s-au înființat peste 300 de companii ucrainene, anul trecut fiind pe piață peste 450 de firme.

Aproape jumătate dintre firmele înființate (363 de companii) au fost în București, fiind urmat de Constanța (68 de companii), Brașov (58), Cluj (46) și Ilfov (38). Cele mai puține companii cu capital ucrainean au fost înființate în Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Olt și Teleorman, unde s-a înființat o singură firmă în fiecare oraș.

Printre principalele domenii de activitate ale companiilor ucrainene înființate în România se numără IT (121 de companii), coafură și alte activități de înfrumusețare (47) sau lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale (33).

De asemenea, s-au mai putut observa companii care desfășoară activități în domenii precum comerț, transporturi rutiere de mărfuri și activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

 Lista completă cu firmele ucrainene transmisă de ONRC, disponibilă pe site-ul Economedia.

SURSA:https://www.bizbrasov.ro/2024/02/23/ucraineni-firme-judet-brasov-domeniu-it-infrumusetare-constructii/

Lasă un răspuns