TURCIA INTRĂ ÎN PRODUCȚIA DE MASĂ CU TANCUL ALTAY UN AN MAI DEVREME. RĂZBOIUL BATE LA UȘA EUROPEI

Turcia intră în producția de masă cu tancul Altay un an mai devreme. Războiul bate la ușa Europei.

Turcia intră în producția de masă cu tancul Altay un an mai devreme. Războiul bate la ușa Europei.

Haluk Görgün, șeful Industriei de Apărare (SSB), a anunțat achiziții semnificative și că țările NATO din Europa și-au ales produsele și există mare interes pentru transporturile de personal și vehiculele blindate.

Turcia intră în producția de masă cu tancul Altay un an mai devreme. Războiul bate la ușa Europei

„Am început producția în masă a tancului nostru național. Există țări care doresc să colaboreze cu noi în acest sens la nivel internațional și ne continuăm negocierile cu ei”, a declarat Görgün.

Tancul Altay de nouă generație, produs de BMC Defense în cadrul proiectului SSB, a fost modernizat pentru a îndeplini condițiile mediilor moderne de luptă.

Au fost adăugate tehnologii și inovații actualizate pentru a-și îmbunătăți capacitățile de luptă, în contextul creșterii riscului unui conflict armat.

Țările europene și membre NATO se înarmează continuu în eventualitatea unui război cu Rusia și multe economii au trecut pe sistem de război.

Reflectând experiența dobândită în urma operațiunilor recente ale Forțelor Armate Turce (TSK), tancul Altay a fost echipat cu caracteristici suplimentare.

„Tehnologiile digitale au fost integrate gradual în tancul Altay, permițând detectarea, țintirea și angajarea mai precisă și mai rapidă a elementelor inamice”, a declarat Görgün, potrivit Defense Post.

Noul sistem de control al focului al tancului Altay include tehnologii moderne, cum ar fi un telemetru laser (LRF) și un sistem avansat de stabilizare a imaginii, care permit detectarea și angajarea precisă a țintei la distanțe lungi.

Görgün a subliniat importanța Turciei în domeniul vehiculele militare terestre.

„Suntem foarte puternici ca țară în domeniul vehiculelor terestre. Avem mai multe companii care exportă în străinătate. Toate produsele au avantaje ce pot concura cu omologii lor la nivel mondial”.

Exporturile Turciei au crescut cu cel puțin 20% în fiecare an. Anul trecut, au fost  exporturi de 5,5 miliarde de dolari.

SURSA:https://newsweek.ro/international/turcia-intra-in-productia-de-masa-cu-tancul-altay-un-an-mai-devreme-razboiul-bate-la-usa-europei

Lasă un răspuns