SE ÎNCHIDE O FABRICĂ IMPORTANTĂ DIN ROMÂNIA. CÂȚI ANGAJAȚI VOR RĂMÂNE FĂRĂ LOCURI DE MUNCĂ

Divizia Plastic a Omnium Lighting Systems din Iași urmează să fie lichidată de compania franceză PO Lighting Systems, care conducea firma ieșeană prin furnizorul OPmobility.

Potrivit Gândul, motivul ar fi declinul pieței de mașini electrice, care se resimte deja și în România. De asemenea, producătorii spun că au nevoie să își reducă și să își optimizeze costurile de cercetare-dezvoltare.

Investitorul francez vrea să se concentreze mai mult pe divizia de cercetare-dezvoltare, inclusiv cea de software, cu scopul de a asigura rentabilitatea și dezvoltarea pe termen mediu și lung a diviziilor care pot fi profitabile. Conform Profit.ro, societatea Plastic Omnium va fi dizolvată, astfel că toate posturile vor fi dizolvate și toți angajații vor fi concediați.

Firma din Iași e specializată în fabricarea de echipamente electrice de iluminat pentru autoturisme. Aceasta a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei și un profit de 470.000 de lei, la un număr total de 43 de angajați. La nivel global, grupul OPmobility are 152 de fabrici și 40 de centre de cercetare-dezvoltare în aproape 30 de țări.

SURSA:https://ziare.com/inchidere-fabrici/fabrica-iasi-romania-lichidare-concedieri-1873533

Lasă un răspuns