SCAD SALARIILE PROGRAMATORILOR. FONDATORUL CREASOFT: PIAŢA DE IT S-A RĂCORIT BRUSC, NU MAI EXISTĂ PRETENŢII DE SALARII DE 8.000 DE EURO

Adrian Dinu, fondator, Creasoft: Nu primesc numai CV-uri, ci primesc o grămadă de solicitări de la firme care au o mulţime programatori pe care nu vor să-i piardă şi care solicită să lucreze. Pentru că nu mai au acum piaţa externă, ei încearcă să găsească oportunităţi şi clienţi în plus pentru piaţa internă.

„Au fost nişte presiuni foarte mari pe piaţa de IT, seniorii au ridicat tarifele, unii dintre ei au ajuns undeva spre 8.000 euro brut, cei care îşi fac microîntreprinderi sau PFA-uri. Acum, piaţa începe să se egalizeze, este ceva natural care vine din faptul că nu mai există lucrări şi oamenii n-au încotro, trebuie să-şi caute altceva.”

Piaţa de IT s-a răcorit în ultima perioadă, astfel că au scăzut şi pretenţiile salariale ale IT-iştilor, spune a spus Adrian Dinu, fondatorul Creasoft, un producător şi dezvoltator de sisteme electronice şi software de control şi monitorizare personalizat.

„Au fost nişte presiuni foarte mari pe piaţa de IT, seniorii au ridicat tarifele, unii dintre ei au ajuns undeva spre 8.000 euro brut, mă refer aici la cei care îşi fac microîntreprinderi sau PFA-uri. Acum piaţa începe să se egalizeze, pentru că din cauza acestor mişcări cărora nu pot să le zic concedieri, este ceva natural care vine din faptul că nu mai există lucrări şi oamenii n-au încotro, trebuie să-şi caute altceva”, a spus Adrian Dinu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

SURSA:https://www.zf.ro/zf-live/scad-salariile-programatorilor-fondatorul-creasoft-piata-de-it-s-a-22395721

Lasă un răspuns