REVINE OPTIMISMUL ÎN PIAŢĂ: MANAGERII DE COMPANII ANTICIPEAZĂ, ÎN MAJORITATE, CREŞTERI ALE AFACERILOR PE TOATĂ LINIA

 În industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii managerii de companii anticipează creşteri ale afacerilor, cum văd creşteri sau, în cel mai prost scenariu, stagnări a numărului de angajaţi.

Economia României a crescut cu 2,1% în 2023. Anul acesta majoritatea prognozelor, fie că este vorba de instituţii internaţionale, agenţii de rating sau bănci care cumpără datoriile statului, mizează pe o creştere de peste 3% a economiei. Chiar dacă datele INS arată că industria şchiopătează, fiind în scădere de mai mulţi ani, chiar dacă construcţiile nu mai sunt ce-au fost pe vremea pandemiei când au ţinut economia pe plus, managerii de întreprinderi sunt optimişti. Reversul acestui optimism este că, în majoritate, aceştia cred că preţurile vor creşte, potrivit anchetei de conjunctură din luna mai 2024 efectuată de INS.

Statistica precizează că opiniile managerilor nu au cu nimic de a face cu măsurătorile instituţiei privind ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Este doar opinia şefilor de companii.

SURSA:https://www.zf.ro/eveniment/revine-optimismul-in-piata-managerii-de-companii-anticipeaza-in-22395734

Lasă un răspuns