ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ESTIMEAZĂ CREȘTEREA CAZURILOR DE CANCER ÎN ANII URMĂTORI

În 2022, cu o estimare de 20 de milioane de cazuri noi de cancer la nivel mondial, s-a raportat că 9,7 milioane de persoane și-au pierdut viața din cauza acestei boli.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) au publicat un raport la 4 februarie, de Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.

Potrivit raportului în 2022 s-au înregistrat aproximativ 20 de milioane de cazuri noi de cancer și 9,7 milioane de decese din cauza cancerului.

De asemenea, s-a precizat că numărul estimat de persoane diagnosticate cu cancer care vor supraviețui în următorii 5 ani a fost de 53,5 milioane în 2022, iar în 2050 se preconizează peste 35 de milioane de noi cazuri de cancer.

În raport, se menționează că povara globală a cancerului este în creștere rapidă, iar tutunul, alcoolul și obezitatea sunt principalii factori care stau la baza cazurilor de cancer, în timp ce poluarea aerului este unul dintre factorii de „risc de mediu”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/02/02/organizatia-mondiala-a-sanatatii-estimeaza-cresterea-cazurilor-de-cancer-in-anii-urmatori-2096615?fbclid=IwAR3F4oPO1XzVEHSVPrEBKPN2lFuxvqcCWbxFm-bvjtmGuN7Z7qPBUVROfUo

Lasă un răspuns