MARCEL CIOLACU SE LAUDĂ CU CELE MAI MARI INVESTIȚII ÎN ECONOMIE DE DUPĂ REVOLUȚIE – SUMA ESTE URIAȘĂ

Premierul Marcel Ciolacu anunță că în 2023 au fost cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție. Este vorba despre 38,3 miliarde euro. Suma este mai mare cu 8 miliarde de euro în comparație cu cea din 2022.

„În 2023 am avut cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție: 38,3 miliarde euro. Cu 8 miliarde în plus față de 2022! Miza pe care am pus-o anul trecut pe investiții începe să facă diferența în favoarea companiilor românești!

Pe lângă investițiile publice fără precedent, am susținut companiile locale cu mecanisme de sprijin extins, prin scheme de ajutor de stat, granturi și garanții pentru credite. Astfel, am ajutat mediul de afaceri să deruleze investiții private care au produs dezvoltare economică și socială. Împreună, stat și mediu privat, am ajuns la investiții de aproape 12% din PIB!
Acesta este traseul corect al creșterii economice a României! Asta înseamnă afaceri în creștere, profituri robuste și venituri suplimentare la buget. Sunt bani pe care îi reinvestim în acest an în economia noastră și cu care creștem veniturile românilor, salariați și pensionari”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.
SURSA:https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-se-lauda-cu-cele-mai-mari-investitii-de-dupa-revolutie-suma-este-uriasa_3258667.html

Lasă un răspuns