Lovitură de teatru – fostul CEO Renault ar putea fi eliberat. Decizia de ultimă oră al unui tribunal japonez

Carlos Ghosn a fost plasat în arest preventiv pe 19 noiembrie, la fel ca şi mâna sa dreaptă Greg Kelly.

Potrivit canalului public NHK, el ar putea fi eliberat de vineri în schimbul plăţii unei cauţiuni, în aşteptarea procesului său.

Parchetul din Tokyo ar urma totuşi să conteste decizia tribunalului, a relatat agenţia de presă Jiji.

Omul de afaceri de 64 de ani, care a cunoscut o cădere brutală după ce a fost ridicat la ieşirea din avionul său privat în urmă cu o lună, se află în prezent într-o celulă dintr-un centru de detenţie din Tokyo.

El a fost inculpat pe 10 decembrie pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere venituri de circa 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro) pe o perioadă de cinci ani, între 2010 şi 2015. Mâna sa dreaptă Greg Kelly, arestat în acelaşi timp cu el, a fost şi el inculpat.

Arestul preventiv al celor doi a fost prelungit din cauza unor noi suspiciuni privind subevaluarea remuneraţiilor, de această dată între 2015 şi 2018, cu o sumă de 4 miliarde de yeni (31,1 milioane de euro).

Nissan este urmărită şi ea datorită răspunderii sale morale, parchetul considerând că responsabilitatea companiei există, atâta timp ea a înaintat rapoartele incriminate autorităţilor bursiere.

O anchetă internă la constructorul auto nipon a dus la arestarea lui Carlos Ghosn, concediat apoi de la preşedinţia consiliului de administraţie. El a fost demis apoi şi din funcţia de la Mitsubishi Motors, în timp ce Renault l-a menţinut în post.

 

Sursa:stiripesurse.ro

Lasă un răspuns