GIGI BECALI A CONDUS UN MITING ANTI-LGBT ÎN BUCUREȘTI: „DRACII LASĂ DUHURI RELE”. ACCEPT: „GRUPĂRI AGRESIVE CARE INSTIGĂ LA URĂ”

Distribuie Circa 100 de persoane, printre care preoți și afaceristul Gigi Becali, au ieșit duminică pe Calea Victoriei pentru o contramanifestație față de Bucharest Pride 2023, eveniment dedicat comunității LGBT care a avut loc sâmbătă în centrul Capitalei. În replică, Asociația ACCEPT, organizatoarea evenimentului de sâmbătă, a transmis pentru Libertatea că „grupările agresive care instigă la ură și discriminare nu reprezintă românii”.
Manifestații au defilat duminică pe același traseu ca participanții la Bucharest Pride 2023. Ei au purtat cruci și icoane, au rostit mai multe rugăciuni și au dat cu agheasmă.

Protestul a fost anunțat cu o zi înainte de Gigi Becali, care a avut un derapaj la adresa marșului Bucharest Pride. „Fac curățenie la mizeria pe care au făcut-o ei. Voi nu știți, dar dracii lasă duhuri rele. Trebuie să curățăm locul cu agheasmă, altfel se întâmplă accidente pe Calea Victoriei. Cei care au fost acolo nici nu sunt homosexuali, sunt plătiți!”, a declarat patronul de la FCSB, citat de Gazeta Sporturilor.
El a spus că este împotriva adopției și căsătoriei în biserică a persoanelor de același sex. „Dacă ar fi după mine, homosexualii să aibă toate drepturile. Să facă parteneriat civil, dar nu căsătorie. N-au voie să intre în Biserică! Niciodată în viața lor! Dracii sunt draci, Hristos e Hristos. Dacă ei fac ce fac, înseamnă că sunt draci”, a precizat Becali.
3642237016611377625993556360916199589496844n

„Jertfă de sânge”

Cu această ocazie, unul dintre organizatori, Dan Grăjdeanu, de la organizația „Frăția Ortodoxă”, a rostit un discurs prin care a îndemnat oamenii să vină anul viitor să deturneze marșul Bucharest Pride.

„La anul, în timpul paradei homosexualilor, dacă noi venim din toată țară și pe toate străzile astea de pe Calea Victoriei intervenim cu mesaje, fără violență, numai cu un mesaj creștin «Noi suntem români, suntem creștini în țara asta și nimic nu poate înlătura acest lucru decât cu o jertfă de sânge». Pe care dacă se cere, bucuroși o dăm”, a declarat Dan Grăjdeanu.

Liderul „Frății Ortodoxe” a continuat prin a milita pentru o „jertfă de sânge”. „Decât să mori într-un azil sau undeva cu escare pe tine de neputință, mai bine să mori mărturisind dragostea pentru Dumnezeu și neamul românesc. Nu e greu, moartea vine ușor dacă e să vină. Să dea Dumnezeu să fie așa!”, a încheiat liderul „Frăției Ortodoxe”

Reacția ACCEPT

Florina Presadă, director executiv al asociației Accept care a organizat sâmbătă Bucharest Pride 2023, a transmis pentru Libertatea, ca urmare a protestului de duminică, că evenimentul organizat de asociația ei este „o adunare publică pașnică, care atrage din ce în ce mai mulți participanți”.

„Acesta se desfășoară conform normelor legale în vigoare și beneficiază de protecția forțelor de ordine abilitate, astfel încât toată lumea să fie în siguranță în cadrul marșului. Am cooperat foarte bine cu Jandarmeria română și Poliția pentru organizarea marșului Bucharest Pride 2023, atât înainte, cât și în timpul acestuia. În ultimii ani, nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, astfel că din ce în ce mai mulți oameni se simt în siguranță la marșul Bucharest Pride”, a precizat ea.

ACCEPT subliniază că autoritățile „trebuie să ia măsuri astfel încât dreptul la întrunire și libertatea de exprimare să poată fi exercitate în cele mai bune condiții de către persoanele LGBTQIA+, familiile, părinții, prietenii, colegii și susținătorii acestora”.

„De asemenea, autoritățile publice trebuie să ia în serios orice amenințări care ar putea să ducă la restrângerea drepturilor noastre sau care să pună în pericol siguranța noastră și a aliaților noștri”, mai precizează Florina Presadă.

Voci precum cele care participă la evenimentul de duminică și care profesează amenințări la adresa comunității LGBT nu sunt reprezentantive pentru societatea românească, afirmă reprezentanta ACCEPT.

„Grupările agresive care instigă la ură și discriminare nu reprezintă românii, ceea ce se vede și în numărul mic de susținători pe care îl au. Din cercetările noastre reiese că 71% dintre români consideră că recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex nu ar avea niciun impact asupra vieții lor”, a încheiat Florina Presadă.

Aproape 25.000 de persoane au participat sâmbătă la marșul Bucharest Pride 2023 din centrul Capitalei, potrivit Asociației Accept. Au fost oameni de toate vârstele, de la adolescenți la familii cu copii și seniori. Participanții au străbătut Calea Victoriei, au cântat, au dansat, au fluturat steaguri și baloane.

SURSA:https://www.libertatea.ro/stiri/gigi-becali-manifestatie-pride-lgbt-reactie-accept-4620857

Lasă un răspuns