EVREII DIN CONGRESUL AMERICAN AU CERUT O „ÎNCETARE TEMPORARĂ A FOCULUI” ÎN GAZA

13 membri ai Congresului SUA de origine evreiască au cerut o „încetare temporară a focului” în Gaza în schimbul „eliberării prizonierilor deținut de Hamas”

Într-o scrisoare adresată președintelui Joe Biden 13 membri ai Congresului Statelor Unite (SUA) de origine evreiască  au cerut o „încetare temporară a focului” în Gaza.

În scrisoarea împărtășită de Jerry Nadler, membru al Camerei Reprezentanților SUA, pe contul său oficial și semnată de 13 membri ai Congresului evreiesc, inclusiv el însuși, a fost cerută o „încetare temporară a focului” în Gaza în schimbul „eliberării prizonierilor deținut de Hamas”.

Scrisoare a cerut depunerea eforturilor necesare pentru a facilita un acord reciproc de încetare temporară a focului și pentru eliberarea a 134 de ostatici, inclusiv a 6 americani, în timp ce negocierile dintre Israel și Hamas continuă.

S-a subliniat „situația gravă și disperată” în care se află populația civilă din Gaza, și s-a notat: „Aproximativ 1,4 milioane de palestinieni strămutați în Gaza, care se confruntă cu foametea și răspândirea bolilor periculoase, nu mai pot aștepta să aibă acces la ajutor umanitar suplimentar.”

A fost, de asemenea, marcat că „32 din cei 134 de ostatici aflați în mâinile Hamas au murit” și s-a afirmat: „În fiecare zi în care ostaticii supraviețuitori sunt lăsați să sufere în tunelurile din Gaza fără ajutor medical, crește posibilitatea de a pierde mai multe vieți. Ostaticii şi familiile lor nu mai pot aștepta”.

Manifestanții pro-palestinieni din statul California au intrat în hotelul în care se afla președintele Joe Biden în cadrul unei vizite în acest stat prilejuită de campania sa  electorală și au cerut încetarea focului în Gaza.

Demonstranții, ținând pancarte pe care scria „Opriți finanțarea genocidului: puneți capăt tuturor ajutoarelor SUA pentru Israel”, au scandat sloganuri precum „Biden, nu te poți ascunde, te acuzăm de genocid”.

Cerând „încetarea focului acum!”, demonstranții s-au adresat lui Biden cu întrebarea „Câți copii ai ucis astăzi?”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/02/23/evreii-din-congresul-american-au-cerut-o-incetare-temporara-a-focului-in-gaza-2106631?fbclid=IwAR2oDud4nyTt60mjXS67bQth9u-XtE-REItv-qMtj6ltNuFtrLInHWODfYY

Lasă un răspuns