DIRECTORUL GENERAL AL TRT A FOST ALES PREȘEDINTE AL UNIUNII AUDIOVIZUALULUI DIN ASIA-PACIFIC

Mehmet Zahid Sobacı, directorul general al Instituției de Radio și Televiziune din Türkiye (TRT), a fost numit în funcția de președinte al Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific (ABU).

ABU.3.jpg

Cea de-a 60-a reuniune a Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific (ABU), cea mai mare uniune de radiodifuziune din lume, având 246 de membri din 65 de țări și o audiență de aproximativ 3,5 miliarde de telespectatori, a fost găzduită de Instituția sud-coreeană de radiodifuziune (KBS) la Seul, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2023.

În cadrul reuniunii, directorul general al TRT, Mehmet Zahid Sobacı a fost ales președinte al ABU pentru 3 ani.

Directorul general al TRT a subliniat semnificația numirii sale în funcția de președinte al ABU, cea mai mare uniune de radiodifuziune din lume, pentru obiectivul Türkiye de a deveni o țară lider în toate domeniile.

Mehmet Zahid Sobacı a exprimat că preluarea conducerii ABU de către Türkiye reprezintă un pas și o reflectare a ascensiunii țării, adăugând următoarele: „De asemenea, a fost plăcut pentru noi faptul că președinția ABU a coincis cu cea de-a 100-a aniversare a Republicii. Această națiune nu a făcut niciodată compromisuri în lupta sa, indiferent de circumstanțe, indiferent cât de limitate sunt resursele sale, mergând întotdeauna spre realizarea obiectivelor. Prin urmare, în conformitate cu aceste obiective, cred că putem desfășura acest proces într-un mod mai hotărât prin mobilizarea oportunităților și a potențialului oferit de cea mai mare uniune de radiodifuziune din lume”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/11/01/directorul-general-al-trt-a-fost-ales-presedinte-al-uniunii-audiovizualului-din-asia-pacific-2059013?fbclid=IwAR3OCcB-j6N2hG0SIWuht3qTVtA9IJqZIAD47HSITXLN0yHLgmbSL-7_bkE

Lasă un răspuns