BANCA NAȚIONALĂ DEZVĂLUIE UN DETALIU ÎNGRIJORĂTOR: INDUSTRIA URIAȘĂ DIN ROMÂNIA UNDE SE FAC CELE MAI MULTE PLĂȚI ONLINE

Florian Neagu, director general adjunct direcţia de stabilitate în cadrul Băncii Naționale (BNR), a explicat faptul că cele mai multe și mai mari tranzacții realizate cu cardul în România se înregistrează la casele de pariuri sau la cazinourile online.

„Vedem că pe primul loc ca număr de tranzacţii făcute de români cu cardul pe net sunt pariurile, inclusiv biletele de loterie, jetoane, jocuri de cazino şi tot aşa. Ca sume, în continuare rămân relativ modeste. Dntr-un total de aproape 100 de miliarde de lei tranzacţii cu cardul în online, pe această destinaţie, care ocupă, după criteriul volumului, locul al doilea, avem cam 10 miliarde de lei. Ca volume încă nu este o problemă pentru politica monetară, vorbesc aici de nişte comportamente”, a arătat acesta în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2024.

content-image

 

Românii visează la îmbogățirea rapidă

Florian Neagu arată faptul că dorința românilor de a se îmbogăți rapid se vede și la investițiile în criptomonde, românii depăşind media europeană la plasamente în cripto-active.

„Ceea ce contează este comportamentul de finanţare, dacă nu cumva este mai mult comportament nu pentru plasament de câştig, ci pentru gambling. În aceste condiţii, în care populaţia din România are deţineri de cripto-active peste media europeană, pot apărea unele probleme şi provocări pentru sistemul financiar. Pentru că, în loc să plasezi banii în piaţa de capital, în fonduri de pensii sau depozite bancare, mergând în cripto-active, capacitatea de dezvoltare a sistemului financiar poate fi afectat”, mai adaugă Neagu.

SURSA:https://www.stiripesurse.ro/banca-nationala-dezvaluie-un-detaliu-ingrijorator-industria-uriasa-din-romania-unde-se-fac-cele-mai-multe-plati-online_3356527.html

Lasă un răspuns