ATACURILE ISRAELULUI ASUPRA FÂȘIEI GAZA: BILANȚUL VICTIMELOR ÎN CREȘTERE

4385 de persoane, dintre care 1756 de copii, au fost ucise, iar peste 13000 de persoane au fost rănite în atacurile Israelului asupra Gaza.

S-a anunțat că 352 de palestinieni au fost uciși în ultimele 24 de ore în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza blocată.

Armata israeliană a organizat o serie de atacuri aeriene în diferite puncte din Gaza pe parcursul nopții.

Salame Marouf, șeful biroului de presă al guvernului afiliat Hamas din Gaza, a declarat că Israelul și-a continuat ofensivele neîntrerupt din 7 octombrie.

Afirmând că 352 de palestinieni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore în atacurile Israelului asupra diferitelor părți ale Fâșiei Gaza, Marouf a cerut ca punctul de trecere a frontierei Rafah să rămână deschis pentru a asigura intrarea ajutoarelor de care are nevoie Fâșia Gaza.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că lipsa unei livrări urgente de combustibil către spitalele din Fâșia Gaza ar reprezenta un pericol grav pentru răniți și bolnavi.

Atacurile au vizat orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza și Jabaliya din nord.

Agenția palestiniană de știri WAFA a citat surse locale potrivit cărora 2 persoane au fost ucise într-un atac asupra unei clădiri cu 3 etaje din cartierul As-Salam din Rafah și 5 persoane, inclusiv 3 copii, și-a pierdut viața într-un atac asupra unei clădiri de 2 etaje din zona Zareb.

O persoană a fost rănită în atacul asupra unei case din cartierul Sıyamat.

S-a raportat că 7 persoane au fost date dispărute în urma atacului din cartierul Selam.

Cel puțin 14 persoane au fost ucise în atacul asupra unei case din estul orașului Jabaliya.

Într-o declarație scrisă făcută de Ministerul de Interne din Gaza, s-a anunțat că 15 persoane și-au pierdut viața în atacurile israeliene asupra nordului, centrului și sudului Gaza.

S-a afirmat că forțele israeliene au ucis un palestinian în Ierihon, în estul Cisiordaniei ocupate.

Potrivit agenției de știri WAFA, forțele israeliene au efectuat la miezul nopții un raid asupra taberelor de refugiați Aqabat Jaber și Ein as-Sultan din Ierihon și au aruncat o bombă într-o casă din Aqabat Jaber.

Pe strada Ierusalim, la sud de Ierihon, un copil a fost ucis într-un conflict dintre forțele israeliene și palestinieni, ca urmare a focurilor de armă ale forțelor israeliene.

Semiluna Roșie palestiniană a anunțat că 6 palestinieni au fost răniți și 2 palestinieni au fost reținuți în ciocnirile din taberele de refugiați Aqabat Jaber și Ein as-Sultan.

Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Ajutorului Umanitar (UNOCHA) a publicat un raport zilnic intitulat „Confruntări în Fâșia Gaza și Israel”.

În raport se arată că, potrivit datelor Ministerului Sănătății din Gaza, 4385 de persoane au murit din 7 octombrie, cu 84% mai mult decât cei 2251 de palestinieni, care au murit în 50 de zile de confruntări în 2014.

De asemenea, s-a raportat că la ziua de 18 octombrie, 30 la sută din locuințele din Gaza au fost distruse sau au devenit nelocuibile, dintre care 12 mii 845 de case au fost ruinate, 9 mii 55 de case au devenit nelocuibile și 121 de mii de case au fost ușor și moderat avariate.

Emani Serahine, reprezentantul media al Societății prizonierilor palestinieni, a declarat că soldații israelieni au reținut peste 100 de palestinieni în timpul raidurilor din diferite părți ale Cisiordaniei în această noapte și în Ierusalimul de Est.

Serahine a declarat că numărul palestinienilor capturați de armata israeliană în Cisiordania de la 7 octombrie, când a început ofensiva „Potopul de la Al- Aqsa”, a crescut la 1050.

Serahine a atras atenția asupra faptului că printre cei reținuți se află membri ai conducerii Hamas.

Brigăzile Qassam, aripa militară a Hamas, au anunțat la 7 octombrie demararea ofensivei „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate din Gaza în direcția Israelului, în timp ce grupuri armate au intrat în așezările din regiune.

Armata israeliană a ripostat la aceste atacuri cu zeci de avioane de luptă în contextul operațiunii „Săbiile de fier”.

Peste 4 mii de palestinieni au fost uciși în atacurile israeliene.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/21/atacurile-israelului-asupra-fasiei-gaza-bilantul-victimelor-in-crestere-2054018?fbclid=IwAR150fE8g6tDwq9NaWVj8TYj8cCL0r1esK5uN-K4Bb18PMv0OIxEU09RLaE

Lasă un răspuns