ARABIA SAUDITĂ CUMPĂRĂ DRONE DE ATAC BAYRAKTAR AKINCI ÎN VALOARE DE PESTE 3 MILIARDE DE DOLARI, ÎN CEL MAI MARE CONTRACT DIN ISTORIA INDUSTRIEI DE APĂRARE A TURCIEI

Baykar a semnat recent un contract cu Arabia Saudită pentru a exporta drone Akinci. Acordul a fost cel mai mare din istoria industriei turce de apărare. Cu o zi înainte s-a cunoscut valoarea contractului.

Iată ce știm

Baykar exportă drone de atac Bayraktar TB2 în 30 de țări. Akinci nu este la fel de popular până acum. Arabia Saudită a devenit al treilea operator de drone din regiune după Kuweit și Qatar. Va plăti mai mult de 3 miliarde de dolari pentru Akinci, dar numărul de drone nu este specificat.

Bayraktar Akinci este o dronă care poate efectua recunoaștere, supraveghere și recunoaștere, precum și să lovească pozițiile inamice. Drona are o capacitate de încărcare utilă de 1.500 kg și o greutate maximă la decolare de 5.500 kg.

Drona poate rămâne în aer timp de 24 de ore. Două motoare turbopropulsoare AI-450T sau două motoare cu piston PD-222 permit dronei să atingă viteze de peste 300 km/h.

SURSA:https://gagadget.com/en/uav/285944-saudi-arabia-is-buying-bayraktar-akinci-attack-drones-worth-more-than-3-billion-in-the-largest-contract-in-the-histor/

Lasă un răspuns