Antreprenorii din Cluj: România poate menţine ritmul de creştere economică din ultimii ani doar prin investiţii

Autor: Mădălina Panaete

Continuarea creşterii economice a României va fi asigurată doar prin investiţii, creşterea salariilor şi majorarea consumului fiind factori care nu vor mai susţine galopul economic al ţării în următorii ani. Aceasta este una dintre cele mai importante concluzii ale conferinţei „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“, realizată de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY România.

„Forţa României este această creştere economică, este cel mai important lucru care ajută antreprenorii. Oricât ne-am chinui noi, oricât de buni am fi, dacă Ro­mâ­nia n-ar avea creştere economică ar fi foarte dificil pentru noi toţi să facem business. Fiecare companie are un merit, dar ar fi fost foarte greu dacă nu am fi avut creştere.

Creşterea salariilor şi avansul consumului au ajutat, dar fără investiţii, fără creşterea salariilor din ceea ce se creează prin investiţii, va fi greu să păstrăm o rată de creş­tere la nivelul ultimilor doi ani“, a spus în cadrul con­ferinţei Teofil Mureşan, acţionar şi CEO al Electro­grup, grup constructor şi deţinător de infras­tructură ener­getică, telecom şi civilă. De altfel, executivii spun că cea mai mare oportunitate a companiilor româneşti este tocmai această creştere economică. Anul trecut, economia Ro­mâniei a avansat cu 6,9%, iar pentru anul acesta esti­mă­rile arată o majorare cu circa 4%. „Oportunităţile pieţei locale derivă în primul rând de la faptul că suntem o eco­nomie în creştere şi companiile care sunt bine pre­gătite, care au o anu­mită disciplină financiară, care au o relaţie foarte bună cu clienţii şi care ştiu să-şi închege echipe loiale şi bine pregătite vor avea oportunităţi indiferent de cum va evo­lua economia anul viitor“, consideră Tiberiu Moisa, direc­tor general adjunct IMM şi MidCo la Banca Transilvania.

Sursa: ZF

Lasă un răspuns