A sărbătorit necazul româncei Simona Halep: „Ăsta este sentimentul. Bucurie. Vă jur că e la fel pentru toată lumea”

Scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep a generat fel de fel de reacţii din partea oamenilor implicaţi în fenomen şi nu numai.

Aproape toţi au apărat-o pe sportiva de 31 de ani, considerând că ea nu se poate face vinovată în situaţia de faţă, corectitudinea ei neputând fi pusă la îndoială. Şi atunci doar un accident poate fi responsabil pentru apariţia substanţei interzise în corpul constănţencei. Testul antidoing pozitiv a fost făcut după un turneu la care Simona Halep a dezamăgit. A fost eliminată în primul tur de ucraineanca Daria Snigur. Iar înfrângerea a generat o reacţie de uşurare din partea uneia dintre rivalele ei din  trecut.

Andrea Petkovic a pus capăt carierei după US Open, turneu la care a fost eliminată tot după o singură apariţie pe teren. A pierdut duelul cu Belinda Bencic, în trei seturi. Iar faptul că ea a avut aceeaşi soartă ca alte jucătoare importante din circuit i-a diminuat din regrete.

„Vă jur că asta se întâmplă sută la sută. Fiecare jucătoare după ce pierde într-un Grand Șlam intră în vestiar și se uită la rezultatele de pe ecran și imediat se simte mai bine când vede alte jucătoare mai bune care au pierdut. Când am pierdut cu Belinda, am regretat șansele pierdute. Apoi am ajuns acasă și am văzut că Simona Halep a pierdut. Atunci m-am gândit… Dacă Halep pierde, atunci pot să pierd și eu. Este ceva mai confortabil să te gândești că nu ești singură, că și alții sunt la fel ca tine”, a declarat Petkovic, preluată de spotmedia.ro.

Petkovic are 35 de ani

Performanţa carierei, la un turneu special pentru Halep

Nemţoaica a fost victima Simonei în semifinalele primului turneu de grand slam la care Halep a jucat finala. Se întâmpla în 2014, la Roland Garros, atunci când românca a pierdut ultimul act în faţa Mariei Sharapova. De atunci, Petkovic nu a mai reuşit să ajungă vreodată la acest nivel, într-o competiţie majoră.

România are totuşi un loc aparte în inima ei, având în vedere faptul că sportiva născută în fosta Iugoslavie a câştigat ultimul său turneu WTA din carieră la Cluj.  Tot în oraşul din Ardeal a pierdut însă în faţa Simonei Halep într-un duel din Billie Jean King Cup.

„Am peste 30 de ani, dar încă mă simt în formă! Seara, după un duș bun arăt de 21, dar dimineața când mă trezesc se vede câți ani am. Până acum nu aveam amintiri frumoase de la Cluj.  Acum însă mă simt extraordinar aici”, a declarat Petkovic anul trecut, atunci când juca pentru trofeul Winners Open.

Sursa:https://www.playsport.ro/a-sarbatorit-necazul-romancei-simona-halep-asta-este-sentimentul-bucurie-va-jur-ca-e-la-fel-pentru-toata-lumea-207464

Lasă un răspuns