A fost dezvăluit numele-cheie din procesul Simonei Halep. Întâlniri în secret cu omul care poate avea cel mai dorit răspuns

Simona Halep este apărată de la cel mai înalt nivel în tenis. Nume grele din lumea sportului au sărit în apărarea jucătoarei de la malul mării după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA.

Dragoș Luscan, despre procesul Simonei Halep

Fostul lider mondial riscă să primească o pedeapsă de până la patru ani în cazul în care nu va reuși să își dovedească nevinovăția. Mai mult, ea ar putea chiar să rămână fără cei mai importanți sponsori, scriu jurnaliștii de la prosport.ro.

Sportiva în vârstă de 31 de ani este legată prin contracte de publicitate cu companii precum: Hublot, Rexona, Dorna, Dorna, Avon, Dedeman, Banca Transilvania și Urban Monkey.

”Băiatul respectiv se ocupa de strategia privind suplimentele”

Dragoș Luscan, actual preparator fizic al lui David Popovici și al handbaliștilor de la Dinamo, a sărit în apărarea sportivei. Specialistul nu crede că fostul număr unu mondial a luat cu bună știință substanța interzisă de ANAD.

Fostul preparator fizic al campioanei din Constanța a dezvăluit că un nutriționist străin îi concepea Simonei Halep schema ingerării suplimentelor precum și dieta. Românca ar fi apelat la ajutorul respectivei persoane la recomandarea lui Darren Cahill.

”Lucram cu băiatul respectiv. Băiatul respectiv se ocupa de strategia privind suplimentele.”. a povestit Luscan, potrivit sursei citate.

”Implementarea planului era făcută de către Simona”

Preparatorul fizic a mai spus că sportiva din Constanța s-a întâlnit de câte ori cu nutriționistul recomandat de antrenorul Darren Cahill.

”Simona s-au întâlnit cu el de câteva ori și, în rest, de la distanță.

De partea de suplimente nutritive, la vremea respectivă, se ocupa domnul Daniel Dobre. Implementarea planului era făcută de către Simona, bineînțeles, pentru că ea trebuia să își aleagă, foarte bine, ce mănâncă în funcție de zona în care ne aflam, partea de pe glob unde eram prezenți în momentul respectiv.”, a mai spus Luscan.

”S-au întâlnit de câteva ori”

Luscan a urmat un curs special anti-doping pentru a-l proteja pe dublul campion mondial și european David Popovici. Chiar și așa, el nu își explică apariția substanței Roxadustat, în testul picat de Simona Halep.

Nu aș înțelege, poate, cum o substanță interzisă este în aceeași fabrică cu cea care nu este interzisă.

Absolut toate suplimentele pe care jucătoarele le folosesc sunt declarate înainte! Dacă există un control anti-doping, când se completează formularul respectiv, trebuie să treci absolut toate pastilele, toate alimentele pe care le consumi, astfel încât ei să (n.red. ofițerii anti-doping) știe.

Dacă vrei să verifici o substanță dacă este acceptată sau interzisă, se intră pe site-ul WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping). Pur și simplu introduci un motor de căutare acolo ca-n google. Introduci substanța respectivă și, dacă ea apare pe lista substanțelor dopante, ești avertizat.”, a mai spus Luscan.

Sursa:https://www.playsport.ro/a-fost-dezvaluit-numele-cheie-din-procesul-simonei-halep-intalniri-in-secret-cu-omul-care-poate-avea-cel-mai-dorit-raspuns-208753

Lasă un răspuns