ZONA DE LUX DIN TURCIA PE CARE ROMÂNII SUNT SFĂTUIȚI SĂ O EVITE. CE SE ÎNTÂMPLĂ PE PLAJĂ

Mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Turcia, și mai ales în resorturile de lux de aici, asta și datorită prețurilor relativ acceptabile. Dar, deși vorbim de astfel de resorturi, unii români vorbesc despre zona de lux din Turcia pe care românii sunt sfătuiți să o evite. Citește mai departe și află care este această zonă și ce se întâmplă pe plajă.

Alanya, zona de lux de pe Riviera Turciei

Turcia este o țară ideală pentru iubitorii de plajă pe plajele cu nisip fin sau lângă piscinele hotelurilor, pentru pasionații de istorie și pentru cei pasionați de viața de noapte.

oți alege în funcție de gusturile tale, fiecare va găsi ceva pe placul său, fii sigur. Dacă plănuiți să vă petreceți vacanța pe Riviera turcească și nu știți ce stațiune este mai bine să alegeți, una din recomandările generale ar fi chiar Alanya, considerată a fi zona de lux din Turcia.

Alanya este situată pe Riviera turcească. Zona este o fâșie de coastă lungă de câteva sute de kilometri, care se întinde în partea de sud-vest a Turciei, pe malul Mării Mediterane.

Riviera este populară în orice perioadă a anului, deși cea mai populară perioadă pentru turiști este, desigur, vara, mai – septembrie, când temperatura ajunge la 35 de grade.

Alanya, confundată cu Antalya

Alanya este adesea confundată cu Antalya, ambele nume de orașe sunt foarte asemănătoare între ele. Merită menționat faptul că Antalya este un oraș cu un aeroport unde vă începeți și vă terminați vacanța.

Antalya este extinsă, este capitala întregii provincii, are mai mult de 2 milioane de locuitori. Alanya este o stațiune cu 200.000 de locuitori, înconjurată pe de o parte de Munții Taurus și pe de altă parte de Marea Mediterană caldă.

Este cea mai populară stațiune de pe Riviera turcească, situată la aproximativ 140 km est de Antalya. Dar, deși este prezentantă ca o zonă de lux, așa cum spuneam, mulți turiști români spun că este de evitat, și vom încerca să argumentă de ce.

Alanya, zona de lux din Turcia pe care românii sunt sfătuiți să o evite

Mulți români au încercat această stațiune de pe Riviera turcească, dar se pare că, deși este zona de lux din Turcia, lucrurile nu sunt ceea ce ar trebui să fie.

Conform recomandărilor unor români, pe grupurile de gen de pe rețelele de socializare, mulți spun că ar fi cazul să se reorienteze către alte zone, altele decât Alanya, zona de lux din Turcia.

Conform unora din cei care au ajuns aici, sunt mari probleme cu plajele, ca exemplu vedeți ce se întâmplă acum cu plaja din Mamaia, precum și calitatea serviciilor hoteliere nu sunt exemplare:

”Calitatea serviciilor hoteliere puțin sub cea oferită de hotelurile de același nivel din celelalte stațiuni. Plaja predominant pietroasă.”, spun cei care au ajuns aici.

Ce locuri merită să vedeți în Alanya

Plaja Cleopatra

Este o plajă lungă și lată din Alanya, situată în partea de vest a orașului, are o lungime de 4 km. Plaja este nisipoasă și stâncoasă, iar marea are o frumoasă culoare azurie.

Există o legendă conform căreia Cleopatra, regina Egiptului, a făcut baie chiar aici, de aici și numele plajei. Plaja este marcată cu distincția Steagul Albastru, care confirmă puritatea apei.

Castelul Alanya

Acesta este cel mai important monument al orașului! Castelul din secolul al XIV-lea este situat în vârful unui deal înalt de 250 de metri.

Din vârf se are o priveliște frumoasă asupra plajelor și a întregului oraș. Ruinele cetății sunt accesibile turiștilor, iar telecabina funcționează de 3 ani și îi duce pe turiști pe deal.

Portul Iskele

Este centrul de petrecere al orașului. Portul din Alanya este format din mai multe puncte importante.

  • Șantierul naval restaurat și pitoresc Seljuk (Tersane),
  • Turnul Roșu cu Muzeul Etnografic (Kızılkule)
  • Cartierul istoric ”Orașul Vechi” (Tophane),
  • Farul (Deniz Feneri)

Puteți admira priveliștea portului și a Munților Taurus, și puteți surprinde totul cu un aparat foto.

Seara, portul din Alanya devine o destinație de divertisment plină de viață. puteți auzi muzică de peste tot, există restaurante, baruri, pub-uri cu muzică live și discoteci populare. Acest loc este perfect pentru iubitorii vieții de noapte.

Peștera Damlataș

Situată în partea de vest, lângă plaja Cleopatra. Numele înseamnă ”Piatra picurătoare” și l-a primit din cauza apei care picură din stalactite.

Zona de lux din Turcia pe care românii sunt sfătuiți să o evite. Ce se întâmplă pe plajă
Peștera Damlataș, numele înseamnă ”Piatra picurătoare”

Microclimatul din interior are proprietăți vindecătoare, în special pentru persoanele cu boli respiratorii, cum ar fi astmul. Peștera are o temperatură constantă pe tot parcursul anului, 22 de grade.

Bazar tradițional turcesc

Bazarurile sunt o atracție incontestabilă a Alanya. Fiecare cartier are un loc pentru o piață care are loc într-o anumită zi a săptămânii. Aici puteți cumpăra diverse delicatese, fructe proaspete, legume, brânzeturi, măsline, nenumărate condimente și dulciuri turcești.

ineînțeles, există și diverse suveniruri și, bineînțeles, faimoasele haine turcești. Cea mai faimoasă piață din Alanya în zilele de vineri este Cuma Pazari. Aceasta este situată în centrul orașului, lângă bucla dolmus a autobuzelor urbane.

Dimçay

Este un loc în câțiva kilometri de centrul orașului Alanya. Dimcay este și un râu de munte, de-a lungul căruia sunt amenajate restaurante pe platouri, astfel încât acestea sunt aproape pe apă.

Aici puteți scăpa de căldura din oraș. Vă recomandăm să mergeți acolo pentru întreaga zi, să vă odihniți și să mâncați delicioasa mâncare turcească, inclusiv păstrăvii care s-au păstrat aici.

Dacă vă place apa rece și întărirea corpului, atunci cu siguranță vă va plăcea temperatura apei din râu, în jur de 10 – 12 grade. Dacă preferați temperaturi mai bune ale apei, atunci vă recomandăm să folosiți piscinele care se află aici.

Puteți vizita acest loc și în timpul excursiei opționale ”Alanya City Tour”.

Moscheea orașului Merkez Camii

în vacanța din Turcia, merită să mergeți la moschee, cel puțin o dată, pentru a cunoaște de aproape o altă cultură și religie. Moscheea orașului este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, fiind caracterizată de frumoase decorațiuni albastre.

Intrarea în moschee este deschisă pentru toată lumea! Cu toate acestea, nu uitați să vă pregătiți corespunzător înainte de a intra.

Trebuie să mergeți desculț, fără pantofi. Umerii și genunchii trebuie să fie acoperiți, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, femeile ar trebui să își acopere părul cu o eșarfă.

Puntea de observare Seyir terasi

De câțiva ani este un loc foarte popular din care puteți vedea întreaga Alanya dintr-o perspectivă complet diferită. Merită să mergeți la platforma de observare în timpul zilei, dar și în timpul apusului.

Există, de asemenea, un panou imens ”I LOVE ALANYA”, care poate fi văzut din aproape orice loc din oraș. Există, de asemenea, restaurante unde puteți savura preparate din bucătăria tipic turcească și vă puteți bucura de priveliști frumoase din Alanya.

Concluzie

Dar, indifferent de ce spun unii și alții, cea mai bună metodă de a te convinge este să mergi singur și să vezi despre ce este vorba. Așa că, rezervă-ți un sejur minim în Alanya, zona de lux din Turcia, și vezi dacă este așa sau nu.

SURSA:https://playtech.ro/stiri/zona-de-lux-din-turcia-pe-care-romanii-sunt-sfatuiti-sa-o-evite-ce-se-intampla-pe-plaja-751502

Lasă un răspuns