ZAHAROVA DESPRE ATACURILE UCRAINEI ASUPRA INFRASTRUCTURII CIVILE

Zaharova: „Efectuând atacuri teroriste asupra infrastructurii civile, Zelenski pune în pericol Washingtonul.”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski pune în pericol Statele Unite ale Americii (SUA) prin comiterea de atacuri teroriste asupra infrastructurii civile.

Într-o declarație scrisă Zaharova a evaluat atacurile cu drone ale Ucrainei asupra capitalei ruse Moscova.

Afirmând că prin aceste atacuri Zelenski prezintă un pericol pentru Statele Unite, purtătoarea de cuvânt a declarat: „Efectuând atacuri teroriste asupra infrastructurii civile, Zelenski pune în pericol Washingtonul. (Președintele SUA, Joe) Biden cade în propria capcană cu conceptul de „stat sponsor al terorismului”.

Subliniind că Ucraina încearcă să obțină mai mult sprijin prin aceste atacuri, Zaharova a subliniat: „(Zelenski) șantajează Casa Albă pentru a asigura mai mult ajutor Ucrainei”.

Oficialul a remarcat că problema terorismului va fi acum mai mult asociată cu liberalismul american.

În cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor cu privire la aceste atacuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sunt luate măsurile necesare și a adăugat: „Există o amenințare, acest lucru este evident. Se iau măsurile necesare. Doar armata poate și ar trebui să comenteze această chestiune”.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că la 30 iulie Ucraina a întreprins o tentativă de atac cu drone asupra Moscovei și a regiunii Moscova. Una dintre dronele interceptate s-a prăbușit asupra unui zgârie-nori din centrul de afaceri Moscova-City, provocând daune.

S-a precizat că Ucraina a mai efectuat atacuri cu drone asupra Moscovei pe 24 și 28 iulie, fără a se înregistra victime sau răniți.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/01/zaharova-despre-atacurile-ucrainei-asupra-infrastructurii-civile-2018878?fbclid=IwAR0d2noKyeyp5OsXi2rRwooekAqtVOXJH7H36NgjPby-2VmMQb5iZLIsPc4

Lasă un răspuns