VICEPREȘEDINTELE YILMAZ: ”INDUSTRIA TURCĂ DE APĂRARE S-A TRANSFORMAT RADICAL ÎN ULTIMII 20 DE ANI”

Yılmaz a vorbit în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul inaugurării centrelor de cercetare în cadrul Universității METU în capitala Ankara.

Vicepreședintele Cevdet Yılmaz a declarat că industria turcă de apărare s-a transformat radical în ultimii 20 de ani.

Cevdet Yılmaz a vorbit în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul inaugurării centrelor de cercetare în cadrul Universității METU în capitala Ankara.

Referindu-se la nivelul atins în industria de apărare, înaltul oficial a subliniat că 230 de categorii de produse din industria de apărare au fost exportate către 185 de țări în 2023.

Afirmând că se așteaptă ca exporturile din industria de apărare să ajungă la 7 miliarde de dolari în 2024, Yılmaz a afirmat: „Türkiye a fost o piață de tehnologii în trecut, dar acum este o țară exportatoare de tehnologii”.

Vicepreședintele a vorbit și despre Türksat 6A, primul satelit de comunicații autohton și național al Türkiye. El a notat:  „Türksat 6A, cel mai costisitor proiect tehnologic al Türkiye de până acum, ne-a clasat printre primele 11 țări care pot produce sateliți.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/07/10/vicepresedintele-yilmaz-industria-turca-de-aparare-s-a-transformat-radical-in-ultimii-20-de-ani-2161595?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1db_OHicKIYbYpwPAV58OtJO19YwokFuzTsowp5Y0Afu9q7KYJdd0Bdy4_aem_c-1xurbYTGoSN0MBK_u1Sw&sfnsn=scwspmo

Lasă un răspuns