Veştile pe care le aşteaptă românii despre vizele de SUA

Oamenii de afaceri români au declarat în repetate rânduri că vor face lobby pentru ridicarea vizelor pentru SUA, lucru care ar facilita atât mediul de afaceri, cât şi deplasările în scop turistic. Decizia este însă una politică şi niciun oficial nu a indicat un termen precis în acest sens.

De cealaltă parte, Canada a ridicat din acest an vizele pentru românii care călătoresc în această ţară, pentru cei care îşi vizitează familia sau merg în interes de afaceri.

De altfel, agenţiile de turism au creat din acest an pachete speciale de vacanţe pentru Canada, odată cu ridicarea vizelor. În plus, operatorul aerian Air Canada a lansat două curse directe, între Bucureşti şi Montreal şi Bucureşti şi Toronto.

Revista Capital a încercat să fle cum au evoluat vânzările spre această destinaţie, după ridicarea vizelor.

„Lansarea curselor directe Canada –România a determinat o creştere importantă a vânzărilor Eturia pentru această destinaţie. Acestea au crescut foarte mult având în vedere istoricul recent,  dar  consider că încă nu sunt semnificative. Anul acest am avut 70 de turişti care au ales Canada, faţă de 15 anul trecut. Din păcate, Canada nu investeşte în promovarea sa ca destinaţie turistică pe piaţa din România astfel încât vânzările nu sunt spectaculoase, aşa cum ar trebui să fie în condiţiile în care este o ţară superbă demnă să fie explorată bucăţică cu bucăţică”, a declarat pentru Capital Sorin Stoica, director general al agenţiei de turism Eturia.

Întrebat când apreciază că va fi scoasă viza de SUA pentru români, acesta afirmă că este o întrebare a cărui răspuns mi-e foarte greu să-l dau.

„Ridicarea vizei de intrare în SUA pentru români este o chestiune politică, nu comercială şi depinde exclusiv de statul american. Ce este important însă de spus este că avem o relaţie foarte bună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii şi că nu s-a întâmplat niciodată, în aceşti ani, ca turiştii noştri să nu primească viza deoarece le oferim suport pe tot parcursul acestei operaţiuni”, a adăugat Sorin Stoica.

El subliniază că nu crede că viza ar fi un impediment pentru ca un turist să plece în vacanţă.

„Multe dintre vize au fost ridicate pentru români, sau dacă nu, au fost trecute în on-line, astfel turistul poate să le acceseze rapid. Noi avem şi acest serviciu inclus, acela de a ne ocupa de vizele turiştilor, prin urmare aceştia au tot suportul nostru în obţinerea vizelor acolo unde statul în care călătoresc o cere”, precizează el.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns