VERSIUNEA MILITARĂ A SISTEMULUI DE SATELIȚI „STARLINK” TESTATĂ DE SUA

Armata Statelor Unite (SUA) a anunțat că a finalizat cu succes testele de încercare ale versiunii militare a sistemului de sateliți „Starlink”, dezvoltat de Elon Musk.

Potrivit The Defence Post, armata americană a testat versiunea „Starshield”, aparținând sistemului Starlink, care folosește sateliți aflați pe orbita terestră joasă pentru a crea o rețea securizată.

Colonelul Brandon Teague a declarat că testele au fost efectuate la stația principală și că toate sistemele au funcționat fără probleme.

„Avem deja propriul nostru sistem de comunicații prin satelit, dar Starshield ne oferă un alt instrument pentru a avea comunicații de rezervă în caz de nevoie”, a susținut Teague.

Sistemul va fi folosit ca o rețea de comunicații de rezervă în cazul în care liniile principale de comunicații vor fi distruse de „inamici”.

Armata americană intenționează să supună Starshield unor teste suplimentare în statul Hawaii luna viitoare.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/12/versiunea-militara-a-sistemului-de-sateliti-starlink-testata-de-sua-2050036?fbclid=IwAR12-HR7dYp1CggfWgI9yKNHGDDcqKChnGPi1_gvdRXOwbm77FOPYm0hNaU

Lasă un răspuns