UN GIGANT GERMAN DESCHIDE O NOUĂ FABRICĂ ÎN ROMÂNIA. VOR FI ANGAJAȚI SUTE DE OAMENI

O nouă unitate de producție va fi construită la Sibiu de grupul german Continental. Aceasta va costa în jur de 45 de milioane de euro, o parte din bani urmând să vină din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Noua fabrică va avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6.500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și altor spații adiționale, scrie profit.ro.

Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor. Începerea producției a fost gândită pentru primăvara anului 2026.

În următorii ani, pentru a susține noile investiții, Continental are în plan să angajeze, la Sibiu, încă 500 de oameni, pe lângă cei 4.500 din prezent.

În ultimii 24 de ani, Continental a investit circa 2.3 miliarde de euro în activitățile sale din România.

Investițiile au mers în special către echipamente noi și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară (fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu).

SURSA:https://ziare.com/investitie/gigant-german-continental-deschide-noua-fabrica-romania-1877622

Lasă un răspuns