TÜRKIYE VA CONSTRUI 3 CORVETE PENTRU MARINA REGALĂ A MALAEZIEI

O ceremonie specială dedicată proiectului „Littoral Mission Ship Batch-2” a avut loc la Departamentul Industriei de Apărare al Președinției.

3 corvete, care vor fi construite pentru Marina Regală Malaeziei de către compania turcă STM care activează în domeniul industriei de apărare, vor fi dotate cu armament de fabricație națională.

Corvetele vor fi echipate cu produse dezvoltate de Aselsan, Havelsan și Roketsan.

Potrivit unui comunicat al companiei care dezvoltă și exportă tehnologii de apărare STM, o ceremonie specială dedicată proiectului „Littoral Mission Ship Batch-2” a avut loc la Departamentul Industriei de Apărare al Președinției.

Luând cuvântul la ceremonie, șeful Departamentului, Haluk Görgün, a declarat că acest proiect reprezintă doar începutul cooperării dintre cele două țări.

Ministrul apărării al Malaeziei, Mohamed Khaled Nordin, a subliniat că Türkiye este astăzi o putere militară avansată, dispune de tehnologii de apărare excelente și este una dintre cele mai avansate țări producătoare de echipamente militare din Asia de Vest.

Cele trei corvete care vor fi construite de STM vor fi echipate cu sistemele a aproximativ 50 de companii locale, printre care Aselsan, Havelsan și Roketsan.

Corvetele malaeziene, care vor fi dotate cu sisteme moderne de armament, senzori și sisteme de comandă și control, vor servi Marina malaeziană într-o gamă largă de misiuni.

Construcția navelor, ce vor dispune și de o platformă de aterizare pentru elicoptere, va dura 3 ani și jumătate.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/06/11/turkiye-va-construi-3-corvete-pentru-marina-regala-a-malaeziei-2151440?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3goDsEP-NbREidiYG4nKqLxS2Mg_lzIxdwxvQEFaz7rBZe1kwwxkoHL1o_aem_AZUprfhVr9TO-HWUAJ1J9Vmu3Lo2n5bHChlRBFl_aIcN1UD3LPgR3GHwHXjKao0BicBHaLtOPZRUlBEZQK2gRl_8&sfnsn=mo

Lasă un răspuns