TÜRKIYE ÎL COMEMOREAZĂ PE SADIK AHMET

Dr. Sadık Ahmet – fondatorul Partidului Prieteniei, Egalității și Păcii și liderul de neuitat al turcilor din Tracia de Vest.

sadik ahmet.jpg

Türkiye a emis un mesaj de comemorare cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la moartea lui Dr. Sadık Ahmet, fondatorul Partidului Prieteniei, Egalității și Păcii și liderul luptei pentru drepturile turcilor din Tracia de Vest.

În mesajul publicat pe contul de Twitter al Ministerului Afacerilor Externe s-a notat: „Îl comemorăm cu recunoștință, respect și rugăciuni pe Dr. Sadık Ahmet, fondatorul Partidului Prieteniei, Egalității și Păcii și liderul de neuitat al turcilor din Tracia de Vest, la 28 de ani de la moartea sa… Vom continua să ne susținem compatrioții în lupta dreaptă pe care a condus-o Dr. Sadık Ahmet și să apărăm toate drepturile legitime ale minorității turce din Tracia de Vest.”

Ahmet, care a luptat ani de zile pentru drepturile democratice ale minorității turce musulmane din Tracia de Vest din Grecia, a murit într-un accident de circulație „suspect” în data de 24 iulie 1995, la vârsta de 48 de ani.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/07/24/turkiye-il-comemoreaza-pe-sadik-ahmet-2015438?fbclid=IwAR2Y_-onz15QRSYPPKfQo4hpGxh9hw__d6VVcDuwptgjGGXRARcleBZp-J8

Lasă un răspuns