Turcia a prezentat ARMA SUPREMĂ. Nicio țară din lume nu posedă așa ceva.

Companiile din domeniul apărarii turcești lucrează la dezvoltarea de noi sisteme de arme cu laser. Aceasta, au prezentat un nou sistem care are capacitatea de a penetra blindaje de oțel de la o distanță de 500 de metri.

Pedata de 5 iulie, Subsecretarul pentru Industria de Apărare din guvernul turc, Ismail Demir, a dat publicității un material video în care se prezintă testarea cu succes a noilor sisteme de arme cu laser de 1.25 kW, respectiv de 20 kW, cunoscute sub denumirea Project ISIN.

Noul Sistem de Laser cu Energie Ridicată (High Energy Laser System) este un produs realizat de Centrul de Cercetare pentru Informatică și Securitate Informațională din Turcia (Tübitak Bilgem) și a fost prezentat de Subsecretariatul pentru Industria de Apărare (SSM).

Noul sistem laser de 1,25 kW este montat pe șasiul vehiculului blindat Cobra, la fel ca sistemul laser de 20 kW, care penetrează cu succes un blindaj de oțel de 22 milimetri de la o distanță de 500 de metri, potrivit aceleiași surse. Conform cotidianului turc

DAILY SABAH, armele au fost realizate pentru a elimina în mod eficient amenințările reprezentate de vehiculele aeriene și subacvatice fără pilot, de la o distanță de 500 de metri, precum și dispozitivele explozive improvizate și pachetele suspecte pe marginea drumului, de la 200 de metri.

sursa:evz.ro

Lasă un răspuns