TREI DRONE DE ATAC BAYRAKTAR TB2 AU DISTRUS ÎN UCRAINA 7 TANCURI RUSEȘTI, 4 LANSATOARE MULTIPLE DE RACHETE GRAD, UN OBUZIER PION ȘI 8 VEHICULE BLINDATE

În urmă cu un an, fondul de asistență pentru armata ucraineană, deschis de fundația ”Come Back Alive”, a oferit sistemul aerian fără pilot Bayraktar TB2 Forțelor Armate ale Ucrainei. În acest timp, dronele au reușit să distrugă o mulțime de echipamente militare rusești. 

Come Back Alive este o fundație care oferă sprijin militarilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Fundația achiziționează arme și echipamente pentru a ajuta la echiparea militarilor ucraineni.

De asemenea, oferă pregătire suplimentară soldaților în domenii precum tragere, prim-ajutor, operare sisteme de artilerie și operarea dronelor. Între mai 2014 și iunie 2022, fundația a strâns peste 100 de milioane de dolari.

Come Back Alive a achiziționat sistemul Bayraktar TB2 direct de la compania turcă Baykar. Acesta include o stație de control la sol și trei drone de atac. Recent, fundația a raportat despre succesul pe care dronele Bayraktar TB2, utilizate de militarii ucrainei, le-au avut pe front.

Dronele de atac au distrus opt vehicule blindate, șapte tancuri, patru lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad, un obuzier autopropulsat 2S7 Pion și un sistem radar. Trio-ul Bayraktar TB2 a reușit, de asemenea, să distrugă peste 30 de vehicule militare uşoare de diferite tipuri.

În plus, dronele Bayraktar TB2 au fost folosite pentru a regla focul de artilerie. În special, acestea au colectat o serie de informaţii care au ajutat sistemele M142 HIMARS să lovească cu precizie poziţii ale forţelor ruse de ocupaţie.

SURSA:https://www.defenseromania.ro/trei-drone-de-atac-bayraktar-tb2-au-distrus-in-ucraina-7-tancuri-rusesti-4-lansatoare-multiple-de-rachete-grad-un-obuzier-pion-si-8-vehicule-blindate_623822.html

Lasă un răspuns