Top 3 cele mai ieftine stațiuni din Turcia

Turcia, țara care se întinde pe două continente și care este căutată ca destinație de vacanță pe toată perioada anului, are foarte multe de oferit. Atât de multe, încât nu ai ști exact de unde să începi explorarea patriei bazarurilor, a baclavalei și a peisajelor care îți taie răsuflarea. Dacă suntem sinceri până la capăt, în cele din urmă prețul este cel care dictează multe dintre alegerile pe care le facem, așa că ne-am gândit că ți-ar prinde bine să știi care sunt cele mai ieftine stațiuni turcești în care ți-ai putea petrece următorul concediu. Am creat un top al destinațiilor accesibile de vacanță, pe care ți-l prezentăm în cele ce urmează.

#1 Antalya

Cunoscută ca stațiunea favorită a turiștilor care ajung în Turcia cu familia, Antalya este un oraș situat în sudul țării, chiar la poalele munților Taurus, care par că se scaldă în apele calde și sărate ale Mării Mediterane. Locul este înțesat de atracții inedite și resorturi pentru toate buzunarele. Dacă bugetul tău de vacanță este unul destul de limitat și visezi că îți poți petrece zilele libere alături de jumătatea ta și de copii, Antalya îți poate oferi confortul căutat la prețuri foarte avantajoase. Poți opta pentru un concediu All Inclusive în care poți fi sigur că nu trebuie să îți mai faci griji în privința meselor sau poți alege un pachet cu demipensiune, care îți oferă libertatea de a schimba în fiecare zi restaurantul unde luați una sau mai multe mese.

#2 Kusadasi

Dacă vacanța ta ideală presupune mai multă distracție și mai puțină odihnă, poți merge în Kusadasi. O destinație vibrantă din care nu lipsesc obiectivele turistice de interes internațional, așa cum este și Templul Zeiței Artemis din Efes, Kusadasi este, mai degrabă, un loc în care se regăsesc tinerii cu poftă de viață care merg în Turcia pentru viața de noapte. Nu vei ocoli nici locurile desprinse parcă din tablouri, cu peisaje incredibil de frumoase și o cromatică de excepție, dar nici restaurantele cu specific tradițional, unde te poți lăsa dus de val prin farfuriile frumos ornate și pline de arome.

Dacă ești însetat de adrenalină, acesta este locul în care să-ți poți satisface pofta de viață, pentru că ai în apropiere trei parcuri de distracții – Adaland, Aquafantasy și Longbeach Aquaresort. După-amiezile le poți petrece prin bazaruri, unde îți poți testa calitățile de negociator.

#3 Bodrum

Un compromis între cele două opțiuni prezentate mai sus ar fi să alegi Bodrum ca destinație pentru următoarea ta vacanță, pentru că stațiunea are și locuri dedicate familiilor, dar și foarte multe opțiuni pentru cei care merg în Turcia pentru distracție pură. Te vei îndrăgosti de străduțele din Bodrum, încărcate cu flori mediteraneene și pietruite de mii de ani. Prețurile restaurantelor din centrul strațiunii sunt numai-bune pentru o vacanță echilibrată din punct de vedere financiar, deși suntem mai mult ca siguri că îți va fi foarte greu să reziști tentației din a gusta din tot ce apare in meniuri. Dacă turcii se pricep de minune la ceva, acel ceva este bucătăria. Felurile numeroase din care poți alege și ospitalitatea oamenilor locului te vor face să te îndrăgostești de Bodrum și să-ți dorești ca vacanța ta să nu se mai termine niciodată.

Ți-am făcut poftă de împachetat bagaje și de pornit într-o nouă aventură în Turcia?

 

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns