SUA: RUSIA A CERUT ARME COREEI DE SUD

Kirby a descris presupusa întâlnire a lui Șoigu cu oficialii sud-coreeni ca ”un alt exemplu al disperării în care a ajuns Putin”.

Statele Unite ale Americii (SUA) au susținut că Rusia a cerut Coreei de Nord să crească livrarea de muniții.

John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, a sugerat că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a discutat cu oficialii nord-coreeni în timpul vizitei sale în Coreea de Nord, la 26 iulie, despre creșterea vânzărilor de muniții de la Pyongyang către Moscova.

Afirmând că Șoigu a avut o întâlnire cu oficialii nord-coreeni în timpul vizitei sale, oficialul american a susținut că acesta a cerut o creștere a vânzărilor de muniții de care țara sa are nevoie în războiul cu Ucraina, care a început la 24 februarie 2022.

Kirby a descris presupusa întâlnire a lui Șoigu ca ”un alt exemplu al disperării în care a ajuns Putin, pe măsură ce mașina sa de război este afectată de sancțiuni și controlul exporturilor”, susținând că Rusia încearcă să obțină sprijinul Iranului, Coreei de Nord și al Chinei pentru a „supune” Ucraina”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, însoțit de o delegație, a vizitat Coreea de Nord pe 26 iulie, în cadrul sărbătoririi prilejuite de cea de-a 70-a aniversare a Armistițiului de la Panmunjom, care a pus capăt  Războiului din Coreea.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat la 29 iulie că este posibil ca Șoigu să fi mers în Coreea de Nord pentru a cumpăra arme.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/04/sua-rusia-a-cerut-arme-coreei-de-sud-2020299?fbclid=IwAR2SILRWUEgtRtnwxECkU71HQMGRJMet8eYYqQlC2tsT7g0cLfIfSHc9dGM

Lasă un răspuns