Studiu: 1.000 de miliarde de dolari părăsesc Londra, din cauza Brexit

Firma de consultanţă afirmă că valoarea poate fi mai mare, pentru că multe firme nu au declarat în mod public valoarea transferului de active.

Potrivit estimării unui alt grup, până la 800 de miliarde de euro de active bilanţiere s-ar putea muta doar în Frankfurt.

EY spune că estimarea sa „conservatoare” se bazează pe declaraţiile a 20 de companii care au anunţat transferuri de active din Londra.Mai mult de 7.000 de locuri de muncă s-ar putea reloca din Londra în curând, apreciază EY, deşi companiile încearcă să angajeze la nivel local din cauza costurilor de mutare a personalului

La Paris, Frankfurt, Dublin şi alte oraşe din Uniunea Europeană sunt adăugate aproximativ 2.000 de noi posturi de către firmele financiare care până în prezent au deplasat din Londra numai personal esenţial, potrivit raportului.

De la finele anului trecut băncile mari au început să crească numărul personalului care se mută la Frankfurt, autorităţile de reglementare solicitând ca cea mai mare parte a personalului şi resursele IT să se afle în zona euro.

 

Sursa:.mediafax.ro

Lasă un răspuns