Străinii căsătoriți de 10 ani cu români ar putea primi cetățenie română, chiar dacă nu locuiesc în țară. Proiectul merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia se poate acorda cetăţenie română străinilor care sunt căsătoriţi de cel puţin 10 ani cu cetăţeni români, chiar dacă nu domiciliază în România.

S-au înregistrat 253 voturi „pentru”, transmite Agerpres.

Proiectul de lege completează în acest sens art. 8 alin.(1) din Legea cetăţeniei române nr.21/1991, astfel încât să se permită persoanei căsătorite cu un cetăţean român şi care convieţuieşte în străinătate cu acesta de cel puţin 10 ani de la încheierea căsătoriei să solicite statului român dobândirea cetăţeniei române.

Potrivit celor adoptate, cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă este căsătorit şi convieţuieşte în străinătate cu un cetăţean român de cel puţin 10 ani de la data căsătoriei.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/strainii-casatoriti-de-10-ani-cu-romani-ar-putea-primi-cetatenie-romana-chiar-daca-nu-locuiesc-in-tara-proiect-trecut-de-parlament-2161869

Lasă un răspuns