STOLTENBERG: UCRAINA „ARE DREPTUL DE A LOVI ȚINTE MILITARE LEGITIME” DIN RUSIA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că Ucraina, care luptă împotriva Rusiei, „are dreptul de a lovi ținte militare legitime” din această țară în cadrul dreptului internațional.

Stoltenberg, care a vizitat Suedia, noul membru al NATO, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul suedez, Ulf Kristersson.

Secretarul general al NATO a declarat că Suedia contribuie la apărarea și securitatea colectivă în diferite moduri și că lucrează pentru a crea un cadru „bun și puternic” în contextul sprijinului acordat de NATO Ucrainei.

Referindu-se la războiul din Ucraina, care a devenit o problemă de securitate pentru continentul european, Stoltenberg a transmis următoarele:

„Cu cât mai puternic este angajamentul pe termen lung al NATO față de Ucraina, cu atât mai repede se poate pune capăt războiului din Ucraina”.

El a adăugat că Ucraina are „dreptul la autoapărare”, care „include lovirea unor ținte militare legitime pe teritoriul agresorului, Rusia”.

Recent, au existat declarații din partea țărilor occidentale care oferă sprijin Ucrainei, în special Franța și Germania, pentru a ridica restricțiile privind utilizarea armelor donate acestei țări în afara Ucrainei.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/06/07/stoltenberg-ucraina-are-dreptul-de-a-lovi-tinte-militare-legitime-din-rusia-2150155?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0cUB0XQfc4h-MBz41m4aRVdap1ZM6VfnFwQQrr9O_G1eEWjutWGiV-3xc_aem_AcrgFeVh0h40QtR_24lkh7L70kUFOTQs1yoaFR9sq_2zmbrcwzUG0egbFOlTqhmxnGFmbczAlVk3myexvmfoPvaR

Lasă un răspuns