STOLTENBERG SOLICITĂ DE LA ALIAȚII NATO MAI MULTE MUNIȚII PENTRU UCRAINA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că muniția furnizată de aliați Ucrainei nu este suficientă, cerându-le acestora să facă mai mult.

Stoltenberg a susținut o conferință de presă la sediul NATO pe tema raportului de activitate al Alianței pentru anul 2023.

Stoltenberg declarând că nu curajul, ci muniția Ucrainei a scăzut, a adăugat astfel:

„Aliații NATO nu oferă Ucrainei suficientă muniție. Consecințele acestui lucru pe câmpul de luptă se reflectă în fiecare zi”.

„Prin urmare, este urgent ca aliații să ia deciziile necesare pentru a furniza Ucrainei mai multă muniție și să acționeze. Acesta este mesajul meu către toate capitalele”, a continuat oficialul.

Stoltenberg a subliniat că atât SUA, cât și Canada și Europa trebuie să facă mai mult, precizând astfel:

„Avem economia necesară pentru a oferi Ucrainei ceea de ce are nevoie. Este o chestiune de voință politică de a lua decizii și de a prioritiza sprijinul acordat Ucrainei. De aceea, avem nevoie de decizii pentru a investi mai mult în industria de apărare”.

Afirmând că una dintre cele mai mari victorii ale Ucrainei a fost împingerea Rusiei înapoi în Marea Neagră, Stoltenberg a spus că acest lucru a fost realizat prin colaborarea strânsă cu Türkiye, România și Bulgaria.

Stoltenberg a subliniat că acest succes s-a datorat capacităților armatei ucrainene, precum și armelor avansate furnizate de aliații NATO.

La o întrebare referitoare la alegerile, care vor avea loc în Rusia la 15-17 martie, Stoltenberg a declarat că alegerile libere și corecte vor fi posibile doar într-un mediu competitiv și în prezența unei prese independente.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/03/14/stoltenberg-solicita-de-la-aliatii-nato-mai-multe-munitii-pentru-ucraina-2115620?fbclid=IwAR3yqR76YrrQ8Y39vfd4rEtbMHz6LFwWNDU-UrAbZHZsqp4Sm8BJnVRa5Rk

Lasă un răspuns