STOLTENBERG A ANUNȚAT CĂ NATO VA FURNIZA UCRAINEI UN MILION DE DRONE

Stoltenberg s-a declarat mulțumit de activitățile comune de deminare din Marea Neagră ale Türkiye, Bulgariei și României .

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că aliații NATO au convenit să trimită un milion de vehicule aeriene fără pilot (UAV) în Ucraina.

Jens Stoltenberg a făcut declarații de presă după reuniunile miniștrilor apărării și ale Consiliului NATO-Ucraina, care au avut loc la sediul NATO din Bruxelles, Belgia.

„Un grup de aliați se reunesc cu scopul de a livra 1 milion de UAV-uri Ucrainei. De asemenea, 20 de aliați NATO au decis să înființeze o coaliție de deminare”, a marcat înaltul oficial.

Stoltenberg s-a declarat mulțumit de activitățile comune de deminare din Marea Neagră ale Türkiye, Bulgariei și României și a spus că aceste activități permit Ucrainei să își folosească apele teritoriale, să obțină succese pe mare împotriva Rusiei și să își exporte cerealele.

Secretarul general a anunțat, de asemenea, decizia de a înființa un nou centru comun de analiză și instruire NATO-Ucraina în Polonia, adăugând că scopul acestei structuri este de a oferi experiență armatei ucrainene.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/02/16/stoltenberg-a-anuntat-ca-nato-va-furniza-ucrainei-un-milion-de-drone-2103294?fbclid=IwAR3cL0TdcwPoA7tMUEqs_8u9OoL4-NFQV_6v5w-ABjp9nHAmrGPCTobE3aE

Lasă un răspuns