Statul care obligă oamenii să producă curent electric. Este de două ori mai mare ca România

Cel mai mare stat american va fi și primul din lume unde toate clădirile nou construite vor avea montate panouri solare. Scopul este reducerea cu cel puțin 50% a consumului de curent electric obținut din surse clasice.

Nicio clădire care se va construi, în California, de la începutul lui 2020, nu va mai putea obţine autorizaţie fără să deţină panouri solare care să ajute la reducerea consumului de energie produsă prin metode clasice.  Vor fi exceptate de la regulă doar locuinţele care sunt amplasate în locuri unde este umbră tot timpoul zilei.

Este primul stat al lumii care ia o astfel de măsură. Scopul este acela de a reduce cu cel puţin 50% consumul de energie aşl fiecărei locuinţe.Calculele prezentate de Comisia pentru Energie din California arată că economiile vor ajunge până la 80 de dolari pe lună.

Pe de altă parte, creditele care vor fi folosite pentru construcţia noilor locuinţe vor fi şi ele mai scumpe, însă se estimează că rate vor creşte, în medie, cu doar 40 de dolari, deci la jumătate faţă de economii.

Opozanţii acestor măsuri afirmă că ele vor duce la o creştere a costurilor de construcţie pentru casele noi de aproape 10.000 de dolari în California, un stat care se confruntă cu o gravă criză a locuinţelor.

Sursa: Capital


Lasă un răspuns