Statistici îngrijorătoare. Fiecare dintre noi este afectat: Care este cea mai gravă problemă a tehnologiei Autor: Andrei Apostol

Tehnologia ocupă o parte din ce în ce mai importantă în viață noastră. Și chiar dacă efectele benefice ale acesteia sunt de necontestat, apar, desigur, și destule motive de îngrijorare.

Întrebați care este cea mai gravă problemă a tehnologiei de azi, 4000 de manageri internaționali de top au dat răspunsul mult așteptat.

86% dintre aceștia au pus securitatea cloud pe primul loc în topul celor mai importante probleme, arată rezultatele unui studiu publicat de Oracle.

Din totalul celor 4.000 de manageri internaţionali de top, 78% sunt de părere că bazele de date autonome pot crea probleme de natură tehnologică, în timp ce Inteligenţa Artificială (AI) ar afecta viabilitatea companiilor în viziunea a 75% dintre cei chestionaţi.

Totodată, atunci când vine vorba despre tehnologia cea mai susceptibilă de a revoluţiona afacerile în viitorul imediat, securitatea cloud este din nou în topul listei, urmată îndeaproape de bazele de date autonome. Un procent de 59% dintre oamenii de afaceri cred că se vor baza pe securitatea cloud-ului în trei ani, iar 42% cred că se vor baza pe baze de date autonome până în 2021 şi caută această tehnologie pentru a îmbunătăţi eficienţa şi a diminua erorile umane.

Sursa: capital.ro

Lasă un răspuns